Niğde Valiliği zirai don uyarısı yaptı Niğde Valiliği zirai don uyarısı yaptı

Vali, yaralı öğrencileri ziyaret etti 
Niğde Valisi Cahit Çelik , okulda deney yaptıkları esnada sülfürik asit ve çinko karışımının öğrencilerin üzerine sıçraması sonucu yaralanan 8 öğrenciyi tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.
Olayla ilgili Niğde Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada:”Niğde Merkez Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Bugün 15.30 sıralarında ders esnasında sülfürik asit ve çinko karışımının öğrencilerin üzerine sıçraması sonucu yaşanan kazada yaralanan öğrencilerimiz, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi altına alınmıştır.
 
112 ekipleri tarafından hastaneye sevk edilen Y. E. Ç. (13 yaş), M. S. (13 yaş), E.  M.  B. (14 yaş) ve M. Y. (15 yaş) adlı öğrencilerimizin yüz, ense, karın ve diğer bölgelerinde 1. derece yanık oluşmuş olup, acil servisin sarı alanında takip ve muayeneleri devam etmektedir.
 
Aynı kazada etkilenen ve kendi imkanları ile hastaneye başvuran M. S. (15 yaş), Y. D. (14 yaş), E. K. (14 yaş) ve B. E. K. (14 yaş) adlı öğrencilerimizin de boyun, yüz, diz ve ense bölgelerinde oluşan yanık şikayetleriyle travma alanında takipleri sürmektedir.
 
Hastaların sağlık durumları iyi olmakla beraber tedavileri devam etmektedir.  Yaşanan olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır.  Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi