Demokrat Parti İl Başkanı Serdar Aydın’dan DMC Haber’e 5. Yıl Kutlaması Demokrat Parti İl Başkanı Serdar Aydın’dan DMC Haber’e 5. Yıl Kutlaması

Ramazan Bayramı için emekli ve hak sahiplerine yapılan ikramiye farkları, dün itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandı. SSK kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü 17-21 Nisan arasında olanlara 3 Nisan’da, 22-26 Nisan arasında olanlara ise 4 Nisan’da ikramiye farkları ödeniyor.
Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların tamamına ise 4 Nisan’da, Emekli Sandığı kapsamında gelir ve aylık alanlara ise 5 Nisan’da ikramiye farklarının yatırılacağı bildirildi.
DMC Haber olarak, emekli vatandaşlarla görüşerek, bu ödeme miktarının kendileri için yeterli olup olmadığını sorduk. Emekliler, bayram ikramiyelerinin yaşamlarını nasıl etkilediği ve bu ödeme tutarının ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığı konusunda çeşitli görüşlerini paylaştılar.
Emekli Vatandaşlar Ne Dedi?
Emekli vatandaşlar, ikramiye farklarının bayram harcamalarını karşılamakta önemli bir kaynak olduğunu ancak bazıları için yeterli olmadığını belirtti. Birçok emekli, yaşam maliyetlerinin arttığı şu günlerde bayram ikramiyelerinin, özellikle temel ihtiyaçlar için yeterli olmadığını, ihtiyaçlarını gidermediklerini dile getirdi.

Muhabir: Nagihan Özenç