Gündem

Hayat Hastanesi iddiaları yalanladı

Niğde Özel Hayat Hastanesi’nden yapılan açıklamada, bir haber ajansının Yenidoğan Çetesi ile ilgili içerisinde Niğde’de var “ iddialarını yalanlayarak:”2022 yılında yapılan aslı olmayan bir şikayet ile ilişkilendirilerek, ilin tek özel sağlık kuruluşu olan kurumumuz töhmet altında bırakılmıştır.

Niğde Özel Hayat Hastanesi’nden yapılan açıklamada, bir haber ajansının Yenidoğan Çetesi ile ilgili içerisinde Niğde’de var “ iddialarını yalanlayarak:”2022 yılında yapılan aslı olmayan bir şikayet ile ilişkilendirilerek, ilin tek özel sağlık kuruluşu olan kurumumuz töhmet altında bırakılmıştır.Bu asılsız iddialara değerli Niğde halkının pirim  vermemesini önemle rica ederiz” denildi.

Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:”

Kamuoyuna Duyurumuzdur

 Son günlerde İstanbulda sürdürülen yenidoğan çetesi ile ilgili operasyonlar ülke gündemini meşgul etmektedir. Bugün ilk olarak Anka haber ajansının yayınladığı haberde bu soruşturmanın Niğde İlinin içinde bulunduğu farklı şehirlerde de mevcut olduğu öne sürülerek, 2022 yılında yapılan aslı olmayan bir şikayet ile ilişkilendirilerek, ilin tek özel sağlık kuruluşu olan kurumumuz töhmet altında bırakılmıştır.

Sonrasında bazı yerel gazeteler bu haber metnini tekrarlayıp haberleştirerek kurumumuz üzerinden art niyetli olarak prim yapma çabasına girmiştir. Bu gazetelerin yetkilileri daha sonra tarafımızla iletişime geçerek talep edersek haberi kaldırabileceklerini bildirmişlerdir.  Konu ile ilgili herhangi bir çekincemiz olmadığından, haberin kaldırılması için hiçbir talebimiz olmamıştır.

Niğde, Aksaray, Nevşehir bölgesinde 3. Basamak Yenidoğan Yoğunbakım Hizmetlerini sağlayabilen tek özel Sağlık kuruluşu olarak;

Bu asılsız iddialara değerli Niğde halkının prim vermemesini önemle rica eder Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz”

Özel Haber- Turgut Cığızoğlu