Meclis kürsüsünde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den çok konuşulacak bir çıkış geldi. Terörist başı Abdullah Öcalan’la ilgili çıkışıyla kısa sürede gündem olan Bahçeli’nin sözleri tartışma yarattı. Bahçeli, terörist başı için ‘Gelsin TBMM’de konuşsun’ dedi.

MHP Grup Toplantısı’nda kürsüden gündeme ilişkin önemli başlıkları değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan’la ilgili sözleri tartışma yarattı. Kısa sürede hem siyasetin hem de sosyal medyanın gündeminde ilk sıraya yerleşen açıklamalara tepki üstüne tepki yağdı. Daha öne yaptığı açıklamada terör örgütü PKK’nın sözde lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrısında ‘örgütünü tasviye’ etsin çıkışında bulunan Bahçeli’den yine çok konuşulacak bir çıkış geldi. İşte MHP liderinin gündem olan o açıklaması…

‘TÜRK ADALETİNE TESLİM OLSUNLAR’

Beklenen Geldi ! Niğde'ye ilk Kar Düştü ! Beklenen Geldi ! Niğde'ye ilk Kar Düştü !

Her hafta Salı günü Meclis’te yapılan MHP Grup Toplantısı’nın bu haftaki programında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bhaçeli, çok konuşulacak bir çıkışa imza attı. Siyaset gündeminde günlerdir kendisinin DEM’e uzattığı elin tartışıldığını söyleyen Bahçeli, ‘Türkiye’nin sorunu Kürtler değil, terör örgütüdür. Yeni çözüm sürecine değil ortak akla ihtiyaç var. Terör başka siyaset başkadır. Türkiye, teröristlerle müzakereye asla izin vermeyecektir. Kürt kardeşlerimin sorununu çözmek elbette mecburidir. Ama kolektif kimlik ve etnik bir temelde çözüme atıf yapmak vahim bir tehlikedir. Terör eylemlerine ön şartsız son verilmesi, teröristlerin silahlarını bırakıp Türk adaletine teslim olması tek çıkış noktasıdır.’ dedi.

‘TBMM’DE TERÖRÜN TAMAMEN BİTTİĞİNİ HAYKIRSIN’

Açıklamalarına devam eden Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın tecridinin kaldırılması talepleriyle ilgili de konuştu ve ‘Terörist başının tecridi kaldırılsın talebi geliyor. Tecridi kaldırılsın ve çıksın TBMM’de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu terör ülke gündeminden tamamen çıksın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasla düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım.’ ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA