Niğde Belediyespor, buralara tırnakları ile geldi desek.. biraz abartmış mı oluruz. Çünkü biz 2. Ligleri de gören bir takımız.

Geçtiğimiz Pazar günü çok önemli bir karşılaşmayı geride bıraktık.

Niğde Belediyespor, Pazar günü kendi evinde Edirne Spor u ağırladı..

Evet tam anlamı ile mükemmel bir ağırlama oldu, çünkü birde maçın sonunda Edirne Spor a hediye de verdi.

Bal Liginden ne zorluklarla, ne mücadeleler le çıktık 3. Lige.

Birçok olumsuz tavırlara, birçok eleştirilere karşı durduk.

Niğde Belediyespor, buralara tırnakları ile geldi desek.. biraz abartmış mı oluruz. Çünkü biz 2. Ligleri de gören bir takımız.

Şöyle düşünün..

Siz tekniği çok iyi bilen, üst klasmanda bir sporcusunuz. Rakibiniz ise sizden çok daha kötü bir durumda. Bu rakiple bir mücadeleye girdiğinizde herkes sizin onu yeneceğinizi tahmin eder ve deyim yerindeyse size oynar.

Biz de Pazar günü Edirne Spor, Niğde Belediyespor karşılaşması için açıkçası bu moddaydık.

Yani her şeyi kendi lehimize düşündük. Saha bizim, yani evimizde oynuyoruz. Seyirci desteği de yanımızda ve en önemlisi ise Edirne Spor bize göre daha güçsüz bir takım..

Herkes bu düşünce ile maça geldi ve mutlaka bir galibiyetin sinyallerini kendimiz kendi kendimize verdik.

Karşılaşma başladı. Takımlar maçın başında adeta bir birlerini bir tarttılar. Edirne karşısında takım da sanki bizim paralelimizde aynı bizim modda mücadeleye başladı.  Yani başlarda biraz olsun iyi gibiydik.

İlk gol geldiğinde dedik ki, aynen düşündüğümüz gibi, biz Edirne Spor u yeneriz 3 puanı da alırız. Birçok gol pozisyonu kaçırdık. Hele 2 tanesi mutlak gol olması gerekiyordu ki, yok böyle şansızlık, Edirne Spor kalecisi gerçekten çok şanslıymış dedik.

Derken olanlar oldu. 

Edirne Spor baktı ki Niğde de kendini yenecek bir kapasite yok, biraz bastırayım dedi ki,  belki bir beraberlik yakalarımda 1 puanı alır keyfime bakarım dedi.

Aynen de öyle oldu. Hani bir laf var  “  Atamayana Atarlar  “ .. Pazar günkü maç ta da aynen bu deyim gerçekleşti. Atamadık ve Edirne 90 lı dakikalarda bize güzel bir sürpriz yaptı, kalemizde golü gördük.

Eeeee.. Atamaya attılar işte..

Takıma genel ve kısa bir göz atacak olursak. Biz bir futbol adamı değiliz futbolu teknik olarak tabiri caiz ise gördüğümüz kadarı ile analizi ederiz. Bunda, da asla bir iddiamız yoktur.

Ama benim gördüğümü tüm taraftar ve izleyici gördü. Kanatlar tek taraflı çalışıyor.

 Yani kanadın biri kırık. Kırık kanatlı kuş nasıl uçamaz ise bizim takımda uçamadı diyebiliriz.

Örneğin, özellikle ikinci yarıda sağ taraftan çok sayıda atak geliştirdik. Ama… bu arada sol kanat ortada yok. Orta yapılıyor top auta yâda nerede ise taca kadar boşa gidiyor.  Pas verme konusunda ciddi sıkıntılar var. Oyuncu topu ayağına aldı mı etrafını neredeyse görmüyor, ferdi olarak iki, üç kişiyi çalımlayınca herkes onu alkışlayacak sanıyor ve topu ayağından kaptırıyor.  Bu kaptırmaların nerdeyse tamamını Edirne Spor kontratağa dönüştürdü.

Büyükler der ya .. Vesselaaamm.  Takım daha takım olma konusunu tam olarak sağlayamamış.

Biraz sert mi oldu eleştiri acaba diye bu satırı yazmakta zorlandım..

Ama görünen köy kılavuz istemezmiş..

Ligin en zayıf takımını kendi evinde ağırlayacaksın, son dakika maç biterken ona ya şu puanı da al sana hediyem olsun diyeceksin.

Artık hiç kusura bakma eleştirilere de katlanacaksın ve kendini de nasıl düzelteceksen düzelteceksin..

Selam ve Saygılarımla