İDRİS TURGUT: NİĞDE'YE ADALETİ GETİRECEĞİZ

1 NİSAN'DA KİBİRLİ YÖNETİMİ YOK EDECEĞİZ

SİZİ SİZLERLE YÖNETELİM

BU ŞEHİRDE HERKESE İŞ LAZIM

50 BİN KONUTLU YENİ İMAR ALANI AÇACAĞIZ

GENÇLERE 5 YIL BOYUNCA, BİN LİRAYA KİRALIK EV İMKANI SUNACAĞIZ

Adaylığını açıkladığı günden bu yana Niğde siyasetinde dengeleri değiştiren Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut: "Niğde'ye adaleti getireceğiz, kimse kusura bakmasın"

İLHANLI MAHALLESİNİ OY DEPOSU GİBİ KULLANDILAR

Yaklaşan yerel seçimler öncesi vatandaş buluşmalarına hız veren Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, çalışmaların kapsamında İlhanlı Mahallesinde seçmenlere hitap etti.

Yerel seçimlerin bir sonraki genel seçimlere de ışık tutacağına vurgu yapan İdris Turgut, "Niğde'de çalmadık kapı bırakmadık. Bütün esnafımızı ziyaret ettik. Sanayimizi, işinsanlarımızı, bürokratlarımızı, vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Niğde'nin tam fotoğrafını çektik.

İlhanlı Mahallesinin özelliğini biliyorum. Ben de bu mahallede yetiştim. Niğdemiz İlhanlı Mahallesi büyüklüğündeyken ben bu sokaklarda büyüdüm. Sorunlarını da biliyorum, nasıl gelişeceğini de biliyorum, nasıl büyüyüceğini de biliyorum.

Asansörü çalışmayan ve engelli rampası olmayan sağlık ocağı vatandaşı isyan ettirdi Asansörü çalışmayan ve engelli rampası olmayan sağlık ocağı vatandaşı isyan ettirdi

Lordların, zengin mahallelerinin nasıl gelişip büyüdüğünü, bu mahallelerin atıl vaziyette kaldığını biliyorum. Seçim zamanı bu mahalleri oy deposu gibi kullandılar, icraate geldiğinde başka yerlere yatırımları yaptılar. Göreve geldimizde İlhanlı Mahallesinden işe başlayacağız."

GARİBAN DOSTU BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen İdris Turgut, bu güne kadar imtiyazlı belediyecilik yapıldığındının vatandaşlarca da bilindiğini belirttiği konuşmasında, "Biz garibin ihtiyaç sahibinin zor durumda olan insanların yanında olarak belediyecilik yapacağız. Biz bunun için geliyoruz arkadaşlar."

RANTÇILARIN YANINDA BENİ GÖRÜRSENİZ OY VERMEYİN

"Eğer benim belediye başkanlığım döneminde bir elin beş parmağını geçmeyen rantçıların, yanında beni görürseniz bir daha bana oy vermeyin arkadaşlar. Teklif getirenler var. İmkan sağlayalım, diyenler var. Biz o şekilde kirli ilişkiler içinde yokuz arkadaşlar. Kimseye diyet borcumuz yok"

200 MİLYONLUK RANTIN HESABINI SORACAĞIZ

Mevcut belediye yönetiminin sayıştaş raporlarında 36 suç unsurunun bulunduğuna dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, "Sayıştay raporlarını ortaya koyduk. Tehdit de etseler broşürlerimizi de kesseler fark etmez. Peşkeş çekilen ihalelerin de raporları da var. İmar doslarının da belgeleri var. Bor yolunda 200 milyon lirayı bulan rant Sayıştaş raporlarında mevcut. Bu raporlar devletin resmi raporu. Bunun altına imza atanlar da bundan sorumlu. Üniversitenin karşısında imara açılan bölgede kanunen yüzde 45'inin belediyeye ayrılması gerekiyor. Sosyal donatı alanlarına ayrılması için ama yapmamışlar. Burada belediyeye yani vatandaşa ait alanı götürüp şahsa teslim etmişler. Buradan 200 milyon liralık rant oluşturmuşlar. Bu nasıl, şeffaf belediyecilik, adil belediyecilik ? Hepsi belgeli." dedi.

ORTA DİREK ÇÖKTÜ

51'i büyük 251 projenin tanıtımını geçtiğimiz günlerde yaptıklarına değinen İdris Turgut, öğrencilere yönelik de 'Niğde Kart' uygulamasını hayata geçireceklerini belirtti. Turgut, "Bu kartla her öğrencimize cebinde harçlık olmasını sağlayacağız. Orta direğin çöktüğü ülkemizde öğrencilerimize destek olarak ailelerin yükünü bir nebze azaltacağız." ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 2 BİN 500 LİRA MUTFAK DESTEĞİ

Göreve geldiklerinde gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyip mutfak desteği vereceklerini belirten İdris Turgut, "Gösteriş yapmayan gerçek ihtiyaç sahibi ailelerin kartına mutfak ihtiyaçlarını karşılamaları için 2 bin 500 lira destek vereceğiz. Gösteriş olsun diye koli dağıtmayacağız. Kesinlikle adaletli dağıtım yapacağız."

50 BİN KONUTLU YENİ İMAR ALANI AÇACAĞIZ

İdris Turgut, Güllüce'de 35 bin dönüm hazine arazisini belediye kazandıracaklarını, yapılan çevre yolu ile hem şehir trafiğini rahatlatacaklarını hem de uygun fiyatlı 50 bin konutlu yeni imar alanı açacaklarını söyledi. Turgut, "500 bin nufüslu şehrin planlarını hazırlıyoruz. Bu şehir büyüyecekse yeni imar alanları ile büyüyecek. 35 bin dönüm hazine arazisini belediyeye kazandırarak ucuz arsa tahsisi yapacağız. Belediyeye harcanan ruhsat parası bugün 300 bin civarında. Bu parayı harcamayacaksınız. Belediyeden aldığımız kararla ruhsat giderlerini düşüreceğiz. Sembolik rakama düşürdüğümüz ruhsat harcıyla birlikte arsayı da ucuza alıp konut sahibi yapacağız. Beton fiyatı yüksekse beton santralini de kurarız. Ucuz beton temin ederiz."

GENÇLERE 5 YIL BOYUNCA, BİN LİRAYA KİRALIK EV İMKANI SUNACAĞIZ

Yeni arsaların olmamasından kaynaklı konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaştığına değinen Turgut, gençlere durumlarını düzeltene kadar 5 yıl boyunca uygun fiyatlı kiralık daireler yapacaklarını belirtti. Turgut, "Bunun yanında 1+1 ve 2+1 ev projemiz var. Bu proje ile ihtiyaç sahibi gençlere bin liraya, bin 500 liraya kiraya vereceğiz. Belediye imkanları ile yaptığımız sosyal konutları gençlere tahsis edeceğiz. Satmayacağız. 5 yıl sonra yeni gençlere  yine kiraya vereceğiz." dedi.

BU ŞEHİRDE HERKESE İŞ LAZIM

Belediye işçi alımlarında adeletli olacaklarını belirten Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, "Bu şehirde herkese iş lazım. Belediye başkanı Karaatlı, hastanede ve belediyede Karaatlılı vatandaşlarımız yoğunlukta. Ben Karaatlılı kardeşlerimin çalışmasına karşı değilim. Ama adaletli olmak lazım. Herkesin işe ihtiyacı var. Her mahallede işe ihtiyacı olan insanımız var. Bu yanlışı da düzelteceğiz."

10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Niğde’de ‘imalat sanayi sitesi’ kuracaklarını açıklayan İdris Turgut, en az 10 bin kişiye istihdam sağlayacakları projesini de anlattı. Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkanı İdris Turgut, 31 Mart’ta Niğde Belediye Başkanlığını kazandıklarında 10 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Turgut, “500 metrekare ile 2 bin metrekare büyüklüklerinde imalat sanayiine yönelik dükkanların olduğu bir sanayi sitesi kuracağız. Uygun fiyatlarla sanayici esnafımıza bu dükkanları satacağız. Her bir dükkanda ortalama 20 kişi istihdam edilse, 10 bin kişiye iş kapısı açacağız. Her bir ailenin 4 kişiden olduğu hesaplandığında 40 bin kişi için bir gelir kapısı oluşturacağız." dedi.

YIRTSINLAR, ÇIKAR YİNE ASARIZ

Seçim afişlerinin yırtıldığına da değinen deneyimli siyasetçi İdris Turgut'un, "Bayraklarımızı afişlerimizi yırtıyorlar hiç önemli değil çıkar bir daha asarız." sözleri büyük alkış aldı.

51'i büyük 251 proje ile Niğde'ye refah geleceğini belirten İdris Turgut, Şehrin Refah Partisi belediyeciliğinde vizyon sahibi kadrolarla yönetileceğini, vatandaş ve esnafın yüzünün güleceğini dile getirdi.

1 NİSAN'DA KİBİRLİ YÖNETİMİ YOK EDECEĞİZ

Ayın birinden itibaren, adaletten yoksun, kibirli, gururlu mevcut yönetiminin görevine son vermek istediklerini belirten Turgut, Genel merkez siyasetinin dışında yerel siyaset yapacaklarını söyledi. Turgut, "Hiç bir partinin genel başkanı Niğde'yi bilmez. Görmeyecek bile. Ancak Niğde'ye seçeceğiniz belediye başkanı Niğde'yi yönetebilir. Niğde'yi sizlerle yöneteceğiz" dedi.

SİZİ SİZLERLE YÖNETELİM

İlhanlı Mahallesinde vatandaşlarla buluşan İdris Turgut, belediye başkan adayları ve listelerinin Niğde dışından olmasını eleştirdi. Turgut, "Niğde'yi Niğdeliler yönetsin, Adıyamanlı adayla, Nevşehirli, Konyalı, Aksaraylı, Kayserili belediye meclis üyeleriyle, İl genel meclis üyeleriyle Niğde yönetilmez. Seçim kuruluna verdikleri liste bu. Niğde'yi Niğdelilerle yöneteceğiz" dedi.