Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye

Başkan Adayı, sosyal projelerini açıkladı

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, göreve geldiklerinde hayata geçirecekleri sosyal destek projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkemizde bozulan ekonomik dengelerin, yerel seçimlerden sonra daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşme ihtimalinin yüksek olduğuna değinen Turgut, “Göreve geldiğimizde vatandaşımızın, dar gelirli hemşehrilerimizin, fakirin fukarının, garibin gurabanın, emeklinin, esnafın, öğrencinin, çiftçinin yanında olacağız. Onların sorunlarını çözüp taleplerini yerine getirecek sosyal projelerimiz hazır. Seçimden sonra ekonomik şartların daha da zorlaşacağı tahmin ediliyor. O nedenle bizim hayata geçireceğimiz sosyal destek projeleri dar gelirli ailelerimiz için can suyu olacak” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE 500 TL KANTİN DESTEĞİ

Sosyal destek projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “İhtiyacı sahibi olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine vereceğimiz NiğdeKart ile onlara aylık 500 TL kantin harcaması yapacak imkan sunacağız” şeklinde konuştu.

EMEKLİLERE AYLIK 3 BİN TL ALIŞVERİŞ DESTEĞİ

İhtiyaç sahibi aileler ile asgari ücretin altında maaş alan emeklilere de aylık 3 bin TL tutarında alışveriş desteği sağlayacaklarını belirten Turgut, bu desteğin de yine NiğdeKart aracılığıyla yapılacağını kaydetti.

EMEKLİYE ÜCRETSİZ ÇAY VE SİMİT

Üniversiteye hazırlanan tüm öğrencilerin üniversite hazırlık dokümanlarını temin edip, ücretsiz kurs almalarını sağlayacaklarını ifade eden İdris Turgut, emekliler için akacakları Mahalle Kültür Evlerinde ücretsiz çay ve simit ikramı yapacaklarını anlattı. Turgut, yaşlılar için de evde bakım hizmetlerini daha geniş bir kapsama alanı içine alacaklarını belirtti.

EVLENEN ÇİFTLERE ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU

Düğün yapacak genç çiftlere düğün salonlarını ücretsiz olarak tahsis edeceklerini kaydeden Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, mevcut düğün salonlarının yetersiz olması durumunda, kısa süre içerisinde Niğde Belediyesi tarafından yeni düğün salonları yaptıracaklarını belirtti.

DAR GELİRLİ AİLELERE UCUZ KONUT

Göreve geldiklerinde, Niğde Belediyesinin kendi arsaları üzerinde konut üreteceğini, konutlar dar gelirli ailelere kiraya verileceğini belirten Turgut, böylece vatandaşların kira artışlarından etkilenmelerini azaltacaklarını vurguladı.

YENİ EVLİ ÇİFTÇİLERE SEMBOLİK RAKAMLARLA KİRALIK EV

Çömlekçi Köyü’nde alınan kararla cenaze evinde yemek verilmedi Çömlekçi Köyü’nde alınan kararla cenaze evinde yemek verilmedi

Sosyal Konut Desteğiyle ilgili açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “Yeni evlenen çiftlere, taraflardan birisi en az 5 yıldır Niğde’de oturuyor olma şartı ile 1+1 konutlar için aylık 1000 TL, 2+1 konutlar için de aylık 1500 TL ile kiralık konut tahsisi yapacağız. Her yıl 200 çift olmak üzere 5 yıl dönüşümlü yapılacak uygulama ile bir süreklilik sağlayacağız ve yeni evlenen çiftlerimizin kiralık konut sorununu ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.

ARSA BİZDEN EV SİZDEN

“Arsa Bizden İnşaat Sizden” projesi kapsamında dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacaklarını belirten Turgut, dar gelirli ailelere doğalgaz desteği, üniversite öğrencilerine burs, yeni doğan bebeklere, bakım ve ihtiyaç yardımı, her mahalleye kreş, meydanlarda ücretsiz internet kullanımı, içme suyu indirimi gibi sosyal yardım projelerini de hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.