Şehitlerimiz için yazıp söyledi

 Bağlama Kursu öğretmeni Yaşar Teke, Niğdeli şehitler için şarkı yazıp söyledi.

Öncesinde de küçük çaplı şarkılar besteleyip söyleyen Yaşar Teke, Niğdeli şehitler için son bestelediği şarkıyla Niğdeli vatandaşların kalbine dokundu. Sözü ve müziği kendisine ait olan Teke, şarkısını müzik öğretmeni Gizem Gök ile birlikte seslendirdi. Bu süreçte Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nin çok büyük desteklerinin olduğunu belirten Yaşar Teke,  emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ne mutlu ki kahramanlar diyarı Niğde’nin bir evladıyım diyen Teke, “Geçen yıl bir proje aklıma geldi. Dedim hani Niğdeli Ali’miz var, Ömer Halisdemir’imiz var, kurumumuzun ismini taşıyan Ramazan Konuş var. Bir eser ortaya çıkarma kararı verdim ve gerçekten çok uzun bir süre klip için emek verdik. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’müze, Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi İl Müdürlüğü’müze ve Bor Şehit Ömer Halisdemir Müdürlüğü’müze teşekkür ederim,  desteklerini hiç esirgemediler. Bizler de bize verilen desteğe mahcup olmamak için çalışmamızı ortaya koyduk.

Söz ve müziği kendime ait olduğundan dolayı benim için ayrıca bir gurur kaynağı oldu. Ayrıca dinleyen kişilerde bir farklılıktan bahsettiler ve gurur duydular. Öncelikle Niğde halkımız, çevre bölgelerde de İç Anadolu, Karadeniz’den her bölgeden eserimizin beğenildiğini ve yorumlamak istediklerini söylediler.

Ben kendi alanımda öğrencilerime neler katabilirim, arkamda nasıl bir eser bırakabilirim amacı doğrultusuyla bu projeye katkı sağladım. Öğrencilerimize de bu türküleri söyletiyoruz ve bağlama kursları veriyoruz. Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde şu an sanat, spor ve diğer faaliyetler bulunmaktadır ve ücretsizdir. Buna benzer projeler ile kurumumuzu daha iyi yerlere taşımayı planlıyoruz. Daha öncesinde de üzerinde çalıştığımız bestelerim vardı. Hala da devam ediyorum. Bu beste benim içinde biraz sürpriz oldu. Elbette her konuda bestelerim, yazılarım, şiirlerim var ama bu konuyu bir anda içimde tutamadım. Klip yapalım bir farkındalık kazandıralım istedik” diye konuştu.

Yok Böyle Selfie, Ayı Tehlikesine Aldırmadılar Bile Yok Böyle Selfie, Ayı Tehlikesine Aldırmadılar Bile

Muhabir: Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi