Postallı Köyü’nden Tarhana Şenliği

Niğde/Bor Postallı köyü ve çevre köyleri derneği olarak geleneksel olarak yapılan Tarhana Şenliği’nin 4.’sü düzenlendi.

Niğde/Bor Postallı köyü ve çevre köyleri derneği olarak geleneksel olarak yapılan Tarhana Şenliği’nin 4.’sünü İstanbul Sarıyer’de bulunan Kağıthane Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı’nda gerçekleştirildi.

Niğde Kemerhisar'da Festivalli Günler Başladı Niğde Kemerhisar'da Festivalli Günler Başladı

Postallı Köyü Dernek Başkanı Abdurrahim Ulusoy, “Her yıl üzerine daha fazla güzellikler koyarak  gerçekleştirdiğimiz şenliğimizi köylülerimizin yoğun katılımı ve desteği ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

Geçmiş yıllarda tarhana şenliğimiz köyümüzde yapılmaktaydı diyen Postallı Köyü Dernek Başkanı Abdurrahim Ulusoy,  “Sonrasında İstanbul’da yapmaya başladık. Bakıldığında 7. kez tarhana şenliğimizi yapmış oluyoruz. Asıl mesele Tarhana Şenliği adı altında hem kültürümüzü yaşatmak hem köylülerimiz ile bir araya gelerek birlik beraberlik mesajı vermektir.  Şenliğimizi ziyaret ederek bizleri onure eden başta Kağıthane Belediye başkanımız Sn. Mevlüt Öztekin olmak üzere, Niğde’mizin güzide köy ve kasabalarından gelen Bağlama Beldesi Dernek Başkanı Ömer Yavuz’a, Yıldıztepe Beldesi Dernek Başkanı Ferhat Atalay’a, KarakapI Beldesi  Dernek Başkanı Yasin Akbaş’a,  Kılavuz Köyü Dernek Başkanı İsrafil Altundağ’a , NİĞDEF Gençlik Kolları Başkanı Yakup Yusuf Salta’ya, çevre köylerimiz Kürkçü, Kızılkapi ve Kılavuz köylerinden hemşehrilerimiz aileleri ile birlikte katılarak şenliğimize değer kattılar.  Allah nasip ederse ilerleyen süreçte şenliğimizi köyümüzde yaparak bütün köylülerimiz ile birlikte bu güzelliği köyümüzde tekrar yaşamak istiyoruz. Şenliğimize katılan bütün köylülerimize, misafirlerimize teşekkür eder şükranlarımızı arz ederim” diye konuştu.

Muhabir: Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi