Eğitim

Öğrenciler Yurtlara Yerleşmeye Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni öğrencilerini ve velilerini karşılamanın mutluluğunu yaşıyor.

Üniversite öğrencileri Niğde’ye gelmeye başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni öğrencilerini ve velilerini karşılamanın mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çifçibaşı KYK yurtları önünde öğrencileri karşılayarak çorba ve elma ikram ettiler.

Bu yıl üniversitemize yaklaşık 4 bin 832 öğrenci tercih ederken, Üniversitenin toplam öğrenci sayısı 28 bini geçti.

Öğrencileri karşılayan Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde’de ki Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtların 6 bin 617 kız ve 3 bin 757 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 10.374 öğrenciye hizmet verdiğini söyledi.

Vali Çelik açıklamasının devamında şunları belirtti., ‘‘Niğde’de Özel yurtlarında 652 yatak kapasitesiyle öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu nedenle yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için 5 bin 065 boş yatak kapasitesi bulunduğunu Niğde merkez, Bor ve Ulukışla ilçelerinde yurt taleplerinin yüzde 100 oranında karşılamış durumdayız. Niğde, misafirperverliği ve sıcak insan ilişkileriyle öğrencilerin güven ve huzur içinde eğitim göreceklerdir. Velilerimiz ise çocuklarını gönül rahatlığıyla Niğde’ye emanet edebilirsiniz. Bu vesileyle 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve velilerine hayırlı olması temenni edilerek üniversitemize yeni katılan öğrencilere başarı dolu bir yıl olmasını diliyorum.’’

Muhabir Nagihan Özenç