Niğde’nin Akçaören köyünden olan İbo Aslan şu ana kadar dünya çapında yaptığı karşılaşmaları 11 tanesini nakavtı ile kazandı. Daha önce Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2019 yılında düzenlenen Vendetta şampiyonlar gecesinde ringe çıkan MMA dövüşçüsü İbo Aslan, rakibini nakavt ederek 23 yaşında, dünya şampiyonluk kemerini beline taktı.

O BİR NİĞDELİ ve DÜNYA ŞAMPİYONU

Dünya’ya adeta kafa tutan İbo Aslan’ın babası Cuma Aslan ile DMC HABER görüştü. Baba Aslan oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, “ Onu Dünya Tanıyor, Niğde ve Türkiye yeterince tanımıyor “ dedi.

DMC HABER’den Gazeteci Hayrettin Yenel ile görüşen ve özel bir röportaj veren dövüş sporcusu İbo Aslan’ın babası Cuma Aslan şu açıklamalarda bulundu.

“ İbo daha 4 yaşında iken biz Avusturya’da yaşamaya başladık. Oğlum dünyanın birçok ülkesinde büyük başarılar elde etti, dünya şampiyonu oldu. Bu başarılar ilk zamanlar Türkiye’de çok fazla bir yankı bulmadı. Memleketimiz Niğde ve Akçaören Köyündeniz. Yaz döneminde tatilimizi Niğde de geçirdik. Hemen hemen her yıl Niğde’ye geliyoruz. “ dedi.

OĞLUMU DÜNYA TANIYOR AMA…

İbo Aslan’ın babası Cuma Aslan, oğlunu tüm dünyanın tanıdığını belirterek,

“ Oğlum Türk Bayrağını tüm dünyada dalgalandırıyor.  O’nun bu başarısı ile biz ailesi olarak gurur duyuyoruz. Bir Türk evladının başarısını tüm Türkiye bilsin.. Oğlumu dünya tanıyor ama Türkiye olarak ve Niğde olarak daha yeterince tanımıyor. “ dedi.

26 EKİM de MAÇI VAR NİĞDE’de DEV EKRAN KURULSUN

İbo Aslan’ın babası Cuma Aslan, oğlu İbo Aslan’ın 26 Ekim 2024 de Türkiye saati ile saat 18:00 ‘de ABU.DABİ  Etihat Arena da Brezilyalı rakibi Raffael Ceroveira ile karşılaşacak. Dünyanın en önemli spor kanallarıda bu karşılaşmayı Canlı yayınlayacak. İlimizin Valisi, Belediye Başkanı hava koşulları uygun olursa Niğde bu karşılaşmayı herkesin izlemesi için bir dev ekran kursunlar. Bu başarıyı tüm Türkiye ve Niğde olarak herkes izlesin.. İbo'nun babası ve annesi olarak bizde oğlumuzun Abu.Dabi deki karşılaşmasını izlemek için o salonda olacağız... “ dedi.

Niğde, Borlu  Gazeteci Son Yolculuğuna Uğurlandı Niğde, Borlu Gazeteci Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dünyada tüm dövüş severler tarafından çok yakın takip edilen UFC ( Karma Dövüş Sanatı ) organizasyonunda İbo Aslan tek Türk dövüşçü olarak ülkemizi temsil edecek. İbo Aslan, ilk maçını kazanarak UFC  deki ilk galibiyetini almış  şimdi ise UFC de 2. maçında Raffael Cerqueira ile kozlarını paylaşacak.

Mücadele, 26 Ekim Cumartesi saat 17.00 – 18:00 saatleri arasında başlayacak ve S Sport Plus’ta canlı olarak yayınlanacak.

İBO ASLAN KİMDİR?

İbo Aslan, 23 Nisan 1996 yılında İstanbul'da doğdu. Türk hafif ağır sıklet karma dövüş sporcusudur. 2020-2023 yılları arasında Brave Combat Federation'da müsabakalara katılan Aslan, 2023 yılında Dana White's Contender Series'de Paulo Renato Jr. ile yaptığı karşılaşmayı kazanıp UFC'ye katılmaya hak kazandı. .

UFC'deki ilk profesyonel maçını Anton Turkalj'ye  karşı ilkinde kaybeden İbo Aslan, daha sonra karşılaştığı aynı rakibini üçüncü roundda rakibini teknik nakavtla yendi. İbo Aslan’ın bu başarısı dünya çapında ve özellikle ABD de büyük yankı buldu.

Röportaj HABER : Hayrettin YENEL

Editör: Hamza TAV