Ekonomi

NÖHÜ Üreten Üniversite Mısır Hasadı Başladı

NÖHÜ de hayvancılık faaliyetlerinde kullanmak üzere kaba yem üretmek amacıyla ekilen 200 dekar silajlık mısırın hasadı başladı.

Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvancılık faaliyetlerinde kullanmak üzere kaba yem üretmek amacıyla ekilen 200 dekar silajlık mısırın hasadı başladı.

Merkezin Hayvancılık Faaliyetlerindeki Kaba Yem İhtiyacı Karşılanıyor

Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi  bünyesindeki yaklaşık 115 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvanın kaba yem ihtiyacını kendi uygulama arazilerinde ürettiği silajlık mısır, yonca, arpa vb. ürünlerle karşılıyor. Bu kapsamda hayvanların yıllık kaba yem ihtiyacını karşılamak için 200 dekar silajlık mısır, 200 dekar arpa-buğday ve 200 dekar yonca tarımı yapılıyor.  Böylece Merkezimizde yaklaşık 130 ton yonca ve 650 ton silaj üretimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca buğday ve arpa üretimi yanında yan dal olarak üretilen sap da hayvanların beslenmesinde kullanılıyor. Son üç yılda 1000 dekar arazinin tarım uygulamalarına kazandırıldığı Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu üretim politikasıyla kısa bir süre içerisinde kaba yem ihtiyacını kendi olanaklarıyla karşılayacak duruma geldi.

"Merkezimiz Maddi Anlamda Daha Güçlü Hale Geliyor"

Konuyla ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımızın kaba yem ihtiyacını karşılamak adına arazilerimizde silajlık mısır, yonca gibi ürünlerin üretildiğine vurgu yaptı. Hayvanlarımız için kullanılan kaba yemin böylece Merkezimizin kendi olanaklarıyla üretildiğini belirten Rektörümüz Uslu, "Böylece Merkezimiz önemli oranda katma değerli ürün üreterek maddi anlamda daha güçlü hale geliyor." dedi.

Rektörümüz son olarak Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve tüm Merkez çalışanlarına özverilerinden dolayı teşekkür ederek, "Her alanda 'üreten üniversite' modelimizle ülkemize ve bölgemize katkı sağlamaya devam ediyoruz." dedi.