2024 yılında tarihinde ilk defa Times Higher Education'ın (THE) dünya sıralamasına girerek 2671 üniversite arasında 1501+ bandında yer alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu yıl ise kuruluşun yaklaşık 2900 üniversiteyi değerlendirdiği 2025 Dünya Sıralamasında yine aynı yerini koruyarak başarısını sürdürdü. Üniversite ayrıca kuruluşun altı ayrı kategoride yaptığı sıralamada ise Türk üniversiteleri arasında tüm kategorilerde yükselerek önemli bir başarı kaydetti.

Sıralamaya Giren Üniversite Sayısı Arttı, Ancak NÖHÜ Dünyadaki Yerini Korumayı Başardı
Geçtiğimiz yıl tüm dünyadan 2671 üniversiteyi Genel, Öğretim, Uluslararası Çıktı, Endüstri, Araştırma Çevresi ve Araştırma Kalitesi kategorilerinde 18 ayrı göstergeye göre değerlendirerek sıralayan THE, bu yıl ise yaklaşık 2900 üniversiteyi yine aynı kategori ve göstergelerde sıraladı. Dolayısıyla 2024 yılı sıralamasına göre bu yıl kuruluş tarafından değerlendirilen 200’ü aşkın üniversite olmasına rağmen, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yine aynı sırasını koruyabildi.

NÖHÜ Sıralamada Sayısı Artan Türk Üniversiteleri Arasında Tüm Kategorilerde Yükseldi
Öte yandan THE’nın 2025 sıralamasına giren Türk üniversitesi sayısında da artış kaydedildi. Kuruluş tarafından 2024 yılı sıralamasında Türkiye’den 75 üniversite değerlendirilirken, 2025 yılında bu sayı 91’e çıktı. Üniversitemiz ise geçtiğimiz yıl Türk üniversiteleri arasında tüm kategorilerde 36’ncı sıradayken, bu yıl sıralamaya giren fazladan 16 Türk üniversitesi olmasına rağmen kategorilerin hepsinde yükseldi. Bu çerçevede NÖHÜ; Genel, Uluslararası Çıktı, Endüstri, Araştırma Çevresi ve Araştırma Kalitesi kategorilerinin hepsinde bir önceki yıla göre yüksek skor elde ederek bu kategorilerde iki sıra yükselip 34’üncü olurken, Öğretim kategorisinde ise geçtiğimiz yıl ile aynı puanı almasına karşın üç basamak yükselişle 33’üncü sırada yer aldı.

“Her Alanda ve Platformda Yükselişimizi Sürdüreceğiz”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversite her alanda ve platformda yükselişinin süreceğini ve uluslararası düzeyde marka değerinin artmaya devam edeceğini belirtti. Üniversite özellikle son iki yıllık süreçte dünya sıralamaları için çok önemli çalışmaların yürütüldüğünü ve çeşitli stratejilerin geliştirildiğini ifade eden Rektör, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bu çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Zira geçtiğimiz yıl THE’nın dört ayrı sıralama listesine tarihimizde ilk defa önemli sıralamalardan girmiştik. Yine Round University Ranking’in (RUR) 2024 Alan Sıralamalarında sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere, teknik bilimlerinden yaşam bilimlerine kadar çeşitli alanlarda dünyada ve ülkemizde çok önemli başarılara imza attık. Dünyanın en saygın kuruluşlarından THE’da ise bu yıl değerlendirmeye giren üniversite sayısı artmasına rağmen hem yerimizi koruduk hem de Türkiye’deki üniversiteler arasında yükselişe geçtik.” diye konuştu.

Birçok alanda öncü ve marka değeri olan Üniversitenin bilim, ar-ge, eğitim öğretim, uluslararasılaşma, teknoloji ve inovasyondaki potansiyelinin somut çıktılarının uluslararası sıralamalarda çok daha fazla görüneceğini de sözlerine ekleyen Rektörümüz, önceki başarılarımızla birlikte bu başarımızda emeği ve katkısı olan tüm personelimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederek konuşmasına son verdi.

NÖHÜ Tıp, 106 Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Arasında 9'uncu Sırada NÖHÜ Tıp, 106 Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Arasında 9'uncu Sırada


NÖHÜ BÜlten

Kaynak: Haber Merkezi