Hayrettin YENEL

NİĞDE(ÖZEL) – Niğde’nin en önemli doğal güzelliklerini içerisinde barındıran Bolkar Dağlarına yeni bir projenin yapılması için ilk adım atıldı.

Darboğaz Köyü sınırları içerisinde bulunan Bolkar Dağlarının Yayla Mevkiine 42 yıl önce bir hayal ile başlatılan projede ilk yapılan otel şimdi yıkılıyor.

Niğde’nin en önemli turizm merkezi olan ve içerisinde Çiniligöl ve Karagöl gibi iki doğal buzul gölünü barındıran, yayla mevki olarak bilinen nokta ise Türkiye’nin belki en uzun kayak pistlerinin olabileceği bir potansiyele sahip. Artık bu noktaya yeni bir proje uygulanmasının önünde bir engel kalmadı. Uzun yıllar önce Bolkar Dağı Yayla Mevkiine Özel İdare tarafından yapılan otel daha sonra Darboğaz Köyünün Kasaba olduğu dönemlerde Belediye’ye devredildi.  Yüksek maliyet ve kayak merkezinin yapımı için olması gerekenler yayında olmaması gerekenler daha çok ön plana çıkınca o bölgeye bir kayak merkezi yapılması sürekli ertelendi. Niğde’ye atanan her vali buranın bir turizm merkezi olabileceğini söylese de bu düşünce bir türlü hayat bulmadı.

Niğde’nin gelişme konusunda artık kabuğunu kırmasının vaktinin geldiğine herkes inanmaya başladı. Niğde’de özellikle OSB son yıllarda yapımına başlanan birçok yeni fabrika hayata geçmek üzere. İlin ekonomik kalkınmasının lokomotifi olacak olan sanayi tesislerinin ardından, Kapadokya bölgesinde olmasına rağmen turizmden bir türlü nasibini alamayan Niğde artık bu konuda da kabuğunu kırmak üzere.

YENİ KAYAK MERKEZİ ve PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olarak görülen, Uludağ a bile rakip olabilecek, doğal güzellikleri ve potansiyeli ile dünyada da sayılı turizm bölgesi olabilecek bir bölge şimdi yeni bir adımla projelerin hayata geçirileceği bir alana dönüştürülüyor. Yıllardır bir türlü yıkılamayan eski otel için yıkım kararı çıktı ve yıkım için ilk kazma vuruldu. Otelin yıkılmasının ardından bölgeye yeni otel, telesiyej tesisi, Bungalov evleri, kayak pistleri, teleferik ve bir kayak merkezinde olması gereken her detay yer alacak.  

Eski adı ile E-90 Karayolu geçiş güzergahında olan Darboğaz Köyü yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Bölgenin turizm Bölgesi olması içinde yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştiriliyor.

NİĞDE’NİN KADERİ DEĞİŞECEK

İki ticari araç çarpıştı: 1 yaralı İki ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Niğde’nin Marka yüzü olan Aladağlar ve Turizm potansiyelinin etkileri artık Bolkar Dağlarına yapılacak yeni projeler ile daha da artacak ve İlin turizmden alacağı payı kat kat artıracak. Darboğaz köyü sınırları içerisinde yer alan Yayla bölgesi eşsiz doğal bir kayak pistine ve potansiyeline sahip. Pistin uzunluğu Türkiye’de kendisini ispatlamış birçok önemli Kayak ve turizm merkezlerinden daha büyük ve çok dana önemli potansiyelleri içerisinde barındırıyor. Bölgeye şimdi yeni bir proje başlatılıyor. Projeyi, yapacak firma yapacağı tesisleri Niğde ve Ülkemizin hizmetine sunacak. Yıllardır söylenen Niğde’nin turizmden yeterli payı alamaması konusu ise bu proje ile gerçekliliğini bir nebze olsun yitirecek olarak değerlendiriliyor.

Ayrıntıları DMC Haberden Takip Etmeye Devam Edin..

Editör: Mesut Kılıç