Çerkes Kültürü Bu Müzede Yaşatılacak Çerkes Kültürü Bu Müzede Yaşatılacak

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olan Nurullah Güzel çektiği kısa film ile büyük bir başarı elde etti ve birincilik ödülünü kazandı. Güzel bu başarısı ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni de gururlandı. Genç yönetmen, katıldığı ulusal kısa film festivalinde büyük ödül kazanarak sinema dünyasında adından söz ettirdi. TÜBİTAK projesi kapsamında çektiği belgesel, aynı zamanda bitirme projesi olarak da değerlendirildi ve yarışmada dereceye girdi. 
Başarı Nasıl Geldi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi, öğrencisi Nurullah Güzel başarısının sırrını ve belgeselini  DMC HABER e anlattı. 

Güzel yaptığı açıklamasında; 
“ Çektiğim belgeselin konusu, Türkiye’nin ilk kadın yapımcısı ve yönetmeni Cahide Sonku'nun hayatı. Bu çalışmayı hem bitirme projem olarak hazırladım hem de TÜBİTAK projesi kapsamında geliştirdim. Filmi tamamladıktan sonra, Bozok Film Festivali gibi çeşitli yarışmalara katıldım ve belgesel dalında birincilik kazandım. Cahide Sonku gibi önemli bir figürün hayatını ele almak beni hem çok heyecanlandırdı hem de büyük bir sorumluluk hissettirdi. Filmim için Müjdat Gezen, Kemal Başar, Vecihi Ener gibi değerli sanatçılarla röportaj yaptım. Onların katkıları film açısından çok önemliydi. Bu ve buna benze başarıların gelmesi için birçok projenin hayata geçmesi konusunda çalışmalarım devam edecek. “ dedi.

 Muhabir- Nagihan Özenç

Kaynak: Haber Merkezi