Niğde’de  “Uzman Eller” Projesiyle Kendi İşini Kurdu

Niğde’ye bağlı Değirmenli Kasabası’nda yaşayan Laborant ve Veteriner Sağlık mezunu Çiğdem Eke, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Uzman Eller Projesi sayesinde çiftlik kurarak başarıya ulaştı.

Niğde İl  Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. Değirmenli Kasabası’nda yaşayan Laborant ve Veteriner Sağlık mezunu Çiğdem Eke, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Uzman Eller projesine başvurdu ve hibe desteği ile kendi işletmesini kurdu. Eke, aldığı destek ile 50 koyun, 2 koç ile başladığı işini büyüterek 102 küçükbaşın bulunduğu bir çiftliğin sahibi oldu.

Palamut bu sezon hem denizlerde ve tezgahlarda krallığını ilan etti Palamut bu sezon hem denizlerde ve tezgahlarda krallığını ilan etti

Eğitim aldığı alanda edindiği bilgi ve deneyimelri çiftlik işletmeciliğine aktaran Çiğdem Eke,  “Laborant ve Veteriner Sağlık mezunuyum.Çeşitli işler de çalıştım, kendi çiftliğim ve kendi işim olsun istedim. Uzman Elller Projesiyle internetten tanıştım. Projem küçükbaş hayvan üzerineydi. Böyle bir alanımız var gördüğünüz üzere mera, kendi evimizde de ahırımız var. Küçükbaş hayvan yetiştirelim dedik. Böyle bir proje sunduk . Geçen sene Ağustos ayıydı.50 koyun, 2 koç ile başladık.102 tane hayvanım oldu.Yani 49 ,50 tane kuzum oldu . Benim gibi okuyan insanlarında bu şekilde yapıp hem  aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine  katkı sağlamalarını istiyorum. Biz gençler bunu ele almazsak, hayvancılık, köy kaybolup gidicek bunun içinde. Projeyi hayata geçirmemizde katkısı olan Tarım İl Müdürlüğü’ne ,Sayın Müdür’müze, oradaki personellerimize çok teşekkür ederim . Kendi işimi kurma fırsatını bana verdiler. Farklı bir hayatım oldu. En azından kendi işimi yaparak daha da mutlu oluyorum. Ailem ile birlikte kendi işimin patronuyum.” Dedi.

Muhabir: Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi