Niğde’de okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi. Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleşen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Niğde İl Jandarma Komutanı Gürol Okyar, Milli Eğitim Müdür Yardımcı Fatih Altay, öğretmenler, polisler ve ilgili kuruluşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik: “ İlimizin geleceği için, eğitim ve güvenlik alanında yürüttüğümüz bu çalışmalarla çocuklarımızın daha güvenli ve sağlıklı bir eğitim hayatı sürdürebilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Niğde’de huzurun, güvenliğin ve eğitimin başarılı bir şekilde yürütülmesi, herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade eden Vali Çelik: “Bu anlamda, okullarımızın güvenliğini sağlamak ve öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almalarını temin etmek için büyük çaba sarf ediyoruz. 2024-2025 eğitim öğretim dönemine başlarken, 388 okulda toplam 72.019 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bu gençlerimizi her türlü olumsuz etkiden uzak tutmak için, okul güvenliğini artırıcı birçok önlem alıyoruz. Özellikle okul servis araçlarının denetimi konusu hassasiyetle ele alınmış, tüm ilgili kurumlarımızın iş birliğiyle bu denetimler sıkı bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca, teknoloji bağımlılığı* gibi çağın büyük tehditlerine karşı öğrencilerimizi koruma amaçlı düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. Ortaöğretim okullarımızda öğrencilerin derslere cep telefonlarıyla girmesi yasaklanmış olup, bu bağımlılıkla mücadele kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Emniyet ve jandarma teşkilatımız, okullarımızın güvenliğini sağlamak adına önemli sorumluluklar üstlenmektedir. 2024 yılı itibarıyla Niğde’de 1.280 emniyet personeli ve 831 jandarma mensubu görev yapmaktadır. Güvenlik güçlerimiz, şehir genelinde okul ve çevrelerinde 24 saat boyunca görev başında olup, çocuklarımızın güvenliği için titizlikle çalışmaktadır.mOkul çevrelerinde güvenliğin sağlanması adına, okul geçit görevlileri belirlenmiş ve emniyet ile jandarma ekiplerimizle koordineli bir şekilde görev yapmaktadırlar. Bu kapsamda, merkez ilçemizde 61 okulda 1 öğretmen ve 2 öğrenciden oluşan geçit görevlileri oluşturulmuş ve eğitimleri verilmiştir. Jandarma sorumluluk alanında ise 50 okulda geçit görevlileri görevlendirilmiştir. Okul çevrelerinin güvenliği de büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, okullarımızın çevresinde metruk bina tespiti yapılmış ve gerekli yıkımlar gerçekleştirilmiştir. Valiliğimiz verilerine göre, 2019-2024 yılları arasında toplam 449 metruk binadan 347’si yıkılmıştır. Ayrıca, internet kafe ve oyun salonlarının denetimi de düzenli aralıklarla yapılmakta, çocuklarımızın bu tür ortamlarda kontrolsüz vakit geçirmeleri engellemektedir. Son olarak, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile okullarımıza entegre edilen kamera sistemleri, okul güvenliğini daha da pekiştirmiştir. Bu kapsamda, 5 okulumuzda toplam 100 kamera sistemi devreye alınmış durumdadır. Güvenlik güçlerimizin kararlılığı sayesinde, çocuklarımızın daha güvenli ortamlarda eğitim almalarını sağlıyoruz. İl genelinde yapılan denetimler sonucu birçok olumsuz olayın önüne geçilmiş ve okullarımızın çevresi güvence altına alınmıştır. Güvenlik güçlerimize, bu özverili çalışmaları için teşekkür ediyoruz. İlimizin geleceği için, eğitim ve güvenlik alanında yürüttüğümüz bu çalışmalarla çocuklarımızın daha güvenli ve sağlıklı bir eğitim hayatı sürdürebilmelerini amaçlıyoruz. Hepinizin bu süreçte gösterdiği özveri ve gayretlerden dolayı teşekkür eder, başarılı bir eğitim öğretim yılı dilerim” ifadelerini kullandı Muhabir: Turgut Cığızoğlu

Başkan Özdemir’den Mevlid Kandili Mesajı Başkan Özdemir’den Mevlid Kandili Mesajı

Kaynak: Haber Merkezi