Ekonomi

Niğde’de İşçiler seslerini yükseltti, işçinin dayanacak gücü kalmadı

Türk-iş Niğde İl Temsilciliği  düşük kalan işçi maaşları ve vergide adalet konuları hakkında basın açıklamasında bulundu.

Türk-iş Niğde İl Temsilciliği  düşük kalan işçi maaşları ve vergide adalet konuları hakkında basın açıklamasında bulundu.  Türkiş‘e bağlı diğer sendika başkanları ve temsilcilerinde bir araya geldiği açıklamada Türk-iş Niğde İl Temsilcisi Barış Aydoğan, mutlu bir azınlık dışında halkın  geçim sıkıntısıyla mücadele ettiğini  söyledi.

Türk-iş Niğde İl Temsilcisi Barış Aydoğan: “Güvencesiz çalıştırma ve kayıt dışı istihdam gibi sorunlar, başta işçiler olmak üzere, toplumun büyük bölümünün yaşam şartlarını ağırlaştırmaktadır. Yani mutlu bir azınlık dışında halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir. Bugün burada, yaşanan sorunlara dikkate çekmek ve bir an önce harekete geçilmesi için uyarıda bulunmak için toplandık. İşçinin, yoksulun dayanacak gücü kalmadı. Büyükşehirlerde ev kiraları ortalama 15 bin liranın üzerine çıktı.İnsanlar, yüksek kiralar sebebiyle, sağlıksız ortamlarda yaşamak zorunda kalıyor. Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam gelmeye devam ediyor. Geçen ay elektrik fiyatına, bu ay da doğalgaza yüzde 38 zam geldi. Önümüzdeki ay okullar açılacak. Eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hal aldı. Analar, babalar "çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz" diyor. İşçiler çocuklarının eğitim masraflarını şimdiden kara kara düşünüyor. Yılbaşından günümüze kadar iğneden ipliğe her şeyin fiyatı 2 katına çıkarken, işçinin emeklinin, yoksulun geliri yerinde saydı” diye konuştu

Muhabir: Turgut Cığızoğlu