Yedikule Hisarı’nda  örgü festivali Yapıldı Yedikule Hisarı’nda örgü festivali Yapıldı

Niğde’de Kermes Düzenlendi

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), Gazze halkına destek amacıyla bir yardım seferberliği başlattı.

Bu yardım seferberliği çerçevesinde KADEM Niğde Temsilciliği, Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda Gazze’ye Kardeş Payı Hayır Çarşısı kapsamında bir kermes düzenledi. KADEM gönüllüleri tarafından düzenlenen kermeste gıda, giyim, zücaciye gibi çeşitli ürünler satışa sunuldu. Dayanışma bilinciyle gerçekleştirilen etkinliği Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, diğer protokol üyeleri ve eşleri ziyaret etti. Kermes 2 gün boyunca açık olacak.

Kurdele kesimiyle Gazze’ye Kardeş Payı Hayır Çarşısı’nın açılışı yapılan kermeste Vali Çelik, hayır için ürünler satın aldı.

 Vali Çelik burda gazetecielre yaptığı açıklamada, “KADEM’in Filistin’deki, Gazze’deki kardeşlerimizin yararına açtığı kermesi eşimle, protokollerimizle beraber gezdik. Gerçekten Filistin’de, Gazze’de çok büyük bir zulüm var. 40 bine yakın müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti. İnsan sayısına da baktığımız zaman 100 binin üzerinde gerçekten Dünya’nın gözleri önünde çok büyük bir vahşet yaşanıyor. Bizlerde burda hem KADEM hem de destek veren diğer kurumlarla beraber ordaki kardeşlerimizin yararına bir kermes düzenledik . İnşallah buradaki kermeste satılan ürünlerin paraları toplanıp Filistin’deki kardeşlerimize gıda ürünü olarak alınıp gönderilecek.  KADEM başkanımıza, katkı veren tüm STK’larımıza ve kamu kurumlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhabir: Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi