Niğde'de de gıyabi cenaze namazı kılındı

Niğde Sivil Toplum Platformu öncülüğünde toplanan vatandaşlar, İran'da uğradığı suikast sonucu şehit edilen İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından meydana kadar yürüyen vatandaşlar; Haniye ve Filistin için dua etti. Burada konuşan Milli İrade Platformu Başkanı Abdulgani Özkan, " Gazze’de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor. Evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor! Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor. Hastaneler, ibadethaneler bombalanıyor! Çocuklar, kadınlar öldürülüyor!

 Bu vahşete kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını, uluslararası toplumların, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlediğini ve İki yüzlü batı uygarlığının, Gazze’de başını kuma gömdüğünü söyleyen Özkan, tüm devletlerin ve uluslararası kuruluşların bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermesi gerektiğini, Terör örgütü israil in, insanlığa karşı suçları ve saldırılarının Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanması gerekiyor” dedi. Özkan, bugün, alçakça bir suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için kahraman Filistin halkına ve İslam dünyasına başsağlığı dileklerimizi iletirken sözlerini cümlerler sonlandırdı; Ey Siyonist İsrail, Ey işbirlikçi ABD,Bu firavunluğunuza karşın;

Elbet bir Musa çıkar, saltanatınızı yıkar! Buradan hep birlikte haykırıyoruz; Yaşasın çocuklar! Yaşasın insanlık! Yaşasın özgür Filistin! Kahrolsun emperyalizm! Kahrolsun Siyonizm’in uşakları!”

Namaz sonrası vatandaşlar tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak

Muhabir: Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi