Niğde

Niğde’de 4. Gastronomi Festivali Bugün Başladı

Yerel ve ulusal düzeyde birçok katılımcının yer aldığı festivalde, Niğde’nin yöresel lezzetleri tanıtılıyor.

Yerel ve ulusal düzeyde birçok katılımcının yer aldığı festivalde, Niğde’nin yöresel lezzetleri tanıtılıyor.

9 Gün sürecek olan festival boyunca çeşitli yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ve atölye çalışmaları düzenlenecek.

Festival, Niğde’nin gastronomi zenginliğini hem Türkiye’de hem de dünyada tanıtmayı hedefliyor.  

Başkan Özdemir açıklamalarında “Gastronomi festivalimizin 4. sünü düzenliyoruz. İlkini hatırlıyorum daha dün gibi patates festivali adı altında başlamıştık. Niğde’ de festivaller düzenlenmiyordu. Demiştik ki Niğde'nin kadim şehrimizi dünyaya tanıtmamız lazım. Bu sene tasarruf tedbirlerinden dolayı birkaç konserimizi iptal etmek zorunda kaldık. Ama geçen yıl neredeyse 10’a yakın festival düzenledik. 2025 yılında Vali Çelik’in başkanlığıyla planlama yapılacak ve inşallah hedefimiz her yıl bir şehrimizde beldemizde festival gerçekleştirmek.” Dedi.

Vali Çelik ise konuşmasında “Niğde’nin 10 yıllık bir tarihi geçmişi var. Hititlerden, Firiklilerden, Romalılardan, Bizanslılardan, Selçuklulardan, Osmanlılardan kalan eserlerimiz var. Bulunduğu Jeopolitik konumu nedeniyle tarihi süreç içerisinde bir sürü farklı medeniyetin yaşadığı için gastronomi açısından da ilimizi zengin kılmaktadır.” açıklamalarına yer verdi.

Etkinlik kapsamında bölgenin ünlü şefleri de katılımcılara yemek pişirme teknikleri ve yerel ürünlerin kullanımı hakkında sunumlar yapacak. Festival, hem yerel halk hem de gastronomi meraklıları için lezzet dolu anlara sahne olacak. Muhabir: Nagihan Özenç