Gündem

Niğde Valiliği Uyardı, Savaş Füzeleri Denenecek..

Niğde Valiliği ilgili uyarıyı vatandaşlara duyurdu. Türkiye kendi yaptığı füze denemeleri için Tuz Gölünün güneyini kullanacak.

Türkiye kendi yaptığı füze denemeleri için Tuz Gölünün güneyini kullanacak. Bu nedenle güvenli bölge konusunda çevre iller uyarıldı.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ile ilgili bir açıklama yaptı.  Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan resmi yazıda; 

 Askeri Güvenlik ve Hudur Hizmetleri Müdürülüğü tarafından çevre illere bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesi istendi.

Yapılan açıklamada; 

" Savunma Sanayi Bakanlığınca yürütülmekte olan projeler çerçevesinde, Aksaray ili Tuz Gölü güneyinde icra edilmesi planlanan füze atışlı tesislerinin emniyetli bir şekilde gerçekleştirilmesi maksadıyla bahse konu bölgede Geçici Askeri Bölge İlan edilmesi onaylanmıştır. 

Bu kapsamda bölgeye ilişkin harita, koordinat bilgileri ve giriş yasağı uygulanacak tarihler ekte sunulmuştur .. " denildi. 

15 - 26 Ekim tarihleri arası gerçekleştirilmeye başlanan bölgel ile Geçici Askeri Bölge bilgileri ve koordinatları aşağıda verilmiştir. 

Muhabir : Nagihan ÖZENÇ