Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi'nde Yaz Kursları Başladı

Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi, yeni başlayan yaz kursları ile çocukların ve gençlerin en uğrak noktalarından biri oldu.

Niğde’de bulunan Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi, yaz aylarında çocuklar ve gençler için zengin bir eğitim programı sunuyor. Spor, sanat ve kişisel gelişim alanlarında çeşitli kursların başladığı gençlik merkezi, büyük ilgi görüyor. Çocuklar ve gençler, yaz aylarını verimli geçirmek ve yeni yetenekler kazanmak için Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi'ne akın ediyorlar.

Anne sütünün önemi açılan stantlarda anlatılıyor Anne sütünün önemi açılan stantlarda anlatılıyor

Merkezde sunulan kurslar arasında bağlama, gitar, keman gibi müzik enstrümanları; diksiyon, ebru, resim gibi sanat dalları; işaret dili, robotik kodlama gibi teknoloji ve iletişim kursları bulunuyor. Ayrıca modern okçuluk, taekwondo, İngilizce gibi spor ve dil kursları da öğrencilere alternatif seçenekler sunuyor.

Özellikle çocuklar için düzenlenen Kur'an-ı Kerim kursu, çocukların dini eğitimlerini alırken aynı zamanda değerler eğitimi, sokak oyunları gibi çeşitli aktivitelere de katılma imkanı sağlıyor.

Kurslar hakkında bilgi veren Şehit Ramazan  Konuş Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Ceylan, gençlerin yoğun bir tempoda kış dönemi ve eğitim döneminden çıktıkalrını dile getirdi. Yaz aylarını öğrencilerle, çocuklarla değerlendirmek istedikelrini belirten Ceylan, “Burada biz gençlerimize , öğrencilerimize kişisel gelişimlerinde katkı sağlamak, serbest zamanlarını değerlendirmek, spor ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak gibi bir çok  faaliyetlerde gençlerimize hizmet veriyoruz.

Sabahları 8:30 ve 9:00’ da başlayan Kuran’ı Kerim kurslarımız var. Öğleden sonra aktivitelere katılıyorlar. Biz burada gençlerimizin kişisel gelişimine katkı sağlarken aynı zamanda gençlerimizi çocuklarımızı eğlendiriyoruz. Sağlıklı bir birey olmaları için spor kurslarımıza katılımı sağlıyoruz .

Kişisel gelişim açısından İngilizce ve matematik kurslarımız var. İngilizcede A1 ,A2 seviyesinde bir çok öğrencimiz var. Yaklaşık 80, 90 tane resim kursunda öğrencilerimiz var. Bu yıl Müzik kursunda yeni başlattığımız piyano , keman, bağlama ve gitar var. Spor kurslarımızda da jimnastik , tekvando , geleneksel ve modern okçuluk, dart kursu, ve masa tenisi kurslarımız mevcut bunlara da gençlerimiz tarafından büyük bir ilgi var .  Bizim amacımız Niğde’deki bütün gençlere ulaşmak. Onları buraya davet etmek istiyoruz . Çok yoğun bir kayıt dönemi geçirdik. Velilerimiz çocuklarını alıp geliyorlar. Velilerin büyük ilgisi var.  Buradaki tüm imkanları görüyorlar.  Aslında velilerin ilgisi sayesinde çocuklarda buraya geliyorlar. Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın imkanlarını burada öğrencilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Velilerimiz buraya gelip imkanları gördüklerinde hem çok şaşırıp hem de  çok mutlu oluyorlar. Gerçekten Gençlik merkezini seviyorlar . Buraya gelen bir veli uzun yıllar çocuğunu burada tutuyor.  Bizim en büyük amaçlarımızdan birisi onların kişisel gelişimi desteklemek , yani burada sadece spor ya da sanat faaliyetlerinin yanında  soru çözümleri ve etüt günleri de yapıyoruz.

Gençlik merkezimize üye olan gençlerden çok iyi bölümlerde okuyanlarda var.  Kütüphanemiz var evinde imkan olmayan gençlerimiz burada ders çalışma fırsatı bulabiliyorlar. Kışın sıcak bir ortamda internetimiz , çay ocağımız var. Gelip burada ders çalışabiliyorlar . Biz burada öğrenciyi gördüğümüzde bırakmıyoruz. Hemen tanışıp liderlerimize yönlendiriyoruz. İlgi alanlarını öğrenip destekliyoruz. Yani bir ışık gördüğümüz çocuğun peşine düşüyoruz “ diye konuştu.

Muhabir: Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi