Muhabir : Gülcan SONGUR

Niğde -  Pozantı Otoyolunda Heyelan Meydana Geldi, Adana'dan Niğde yönüne otoyol yaklaşık yarım saat trafiğe kapandı.. 

Kamyon kamyona arkadan çarptı: 1 yaralı Kamyon kamyona arkadan çarptı: 1 yaralı

Niğde, Pozantı Otoyolunda Niğde'ye geliş istikametinde meydana gelen heyelan nedeniyle otoyol yaklaşık yarım saat kapalı kaldı. Otoyolda heyelanın olduğu dakikalarda sürücüler de zor anlar yaşadılar. Tünel içerisinde direksiyon hakimiyetini kaybedne bazı sürücüler kaza yaptılar. Kazalarda can kaybı olmaması büyük teselliydi. Otoyolda heyelan nedeniyle uzun araç kuyruğu meydana geldi. Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu otoyola biriken kum ve taşlar temizlendi. Otoyol kısa süre sonra trafiğe açıldı.

Niğde Valiliği konu ile ilgili olarak bir açıklama gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi.

" 24 Ağustos 2024 tarihinde saat 16.15 sularında Kırkgeçit 4 Tüneli'nin Ankara istikameti girişinde ve Adana istikameti çıkışında, yoğun yağışlar nedeniyle toprak kayması meydana gelmiştir. Meydana gelen olaya Karayolları Eminlik Otoyol İşletme Şefliği ekiplerince hızlı bir şekilde müdahale edilmiştir. Ekiplerce yapılan çalışmalar neticesinde, saat 16.45 itibarıyla Adana istikameti 3 şerit olarak trafiğe açılmıştır. Ankara istikameti ise saat 17.00 sularında 3 Nolu şeritten tek şerit olarak trafiğe açılmıştır. Saat 19.20 itibarıyla Ankara istikameti de 3 şerit olarak yeniden trafiğe açılmıştır." denildi. 

Meydana gelen aşırı yağış sonucunda oluşan sel nedeniyle otoyolda heyelan meydana gelirken kazalarda meydana geldi, ayrıca bir çok yerleşim bölgesinde de küçük çaplı sel oluştu.  

Kaynak: İHA