Kültür

Niğde 4. Gastronomi Festivali Sona Erdi

Niğde de bu yıl 4. sü düzenlenen Gastronomi Festivali Hakan Altun’un Muhteşem Konseri İle Sona Erdi.

NİĞDE – Niğde de bu yıl 4. Sü düzenlenen Gastronomi Festivali Hakan Altun’un Muhteşem Konseri İle Sona Erdi.

Gastronomi Festivalinin son gününde konser öncesi konser alanına gelen kalabalığa seslenen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’nin festivallerle, kültürü ile sanatı ile anılmaya başladığını belirterek,

“- Bu gün 4. Kez düzenlediğimiz Gastronomi Festivalimizin son günü. İnşallah 5. Si 6. Cısı ve nice festivalleri birlikte yaparız. 9 gün süren festivalimizde birbirinden güzel 9 sanatçımızı ağırladık. Burada en önemli konu bu festivalimize önceki festivallerde 4 – 5 esnafımızı dışardan getirebilmiştik. Bu yıl ise yüzlercesi geldi. Bu festivalin de tüm giderlerini onlar karşıladılar. Buradan tüm ilimize dışardan gelen esnaflarımıza ve Niğdeli esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz. Niğde’mizin yemeklerini, mücadele yemeklerini herkese tanıttık. “ dedi.

Festivaller Devam Edecek

Niğde’nin artık festivaller şehri olarak anılması için elimizden geleni yapıyoruz diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “ Allah kısmet ederse, kış döneminde kar yağarsa, keten çimende kardan adam festivali yapacağız. Daha sonra tiyatro festivali yapacağız.. Yani Niğde’de festivaller devam edecek.. Niğde’yi tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz .” dedi,.

Hakan Altun Sahne Aldı

Festivalin son gününde ünlü sanatçı Hakan Altun sahne aldı. Niğdelilere unutulmaz bir konser veren Altun, özellikle gençlerin onun söylediği şarkılara eşlik etmesi ile bundan büyük memnuniyet duyduğunu zaman zaman gençlere söyledi. Altun bir önceki konserinin Bodrumda yaptıklarını anlatarak, “Orada hava sıcaklığının 24 derece idi, Niğde’ye geldik 4 derece, 20 derece birden düştü.. Olsun sizin sıcaklığınız yeter. “ dedi.

Hakan Altun birbirinden güzel sevilen şarkıları ile özellikle Niğdeli gençleri coşturdu. Hakan Altun temposu yüksek eğlenceli bir konser sundu.  Festival konseri son şarkının ardından Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in Hakan Altun’a, Niğde’nin “ Lezzet Paketi ” ni hediye etmesinin ardından sona erdi.  

Muhabir : Nagihan ÖZENÇ