Efeler'de hazırlandı uluslararası arenada yarışacak Efeler'de hazırlandı uluslararası arenada yarışacak

Kurban Bayramı Öncesi Denetimler Sıkılaştı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte çarşı pazarda hareketliliğin artmasına paralel olarak denetimler en üst seviyeye çıkarıldı.

Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurban vecibesini yerine getiren vatandaşların, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısıyla halk sağlığının korunması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün  Gıda Kontrol Görevlileri yaptıkları rutin gıda denetimlerine ilaveten Kurban Bayramı öncesi özellikle et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıt ve onay kapsamındaki gıda işletmeleri denetimlerini yoğunlaştırdı. Denetimler, etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerini yaptıkları kıyma makinesi, bıçaklar vb. gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik olarak işletmelere resmi kontroller arttırılarak devam edecektir.

Üretim izni, hijyen ve insan sağlığına aykırılıkların denetleneceğine değinen İl Müdürü Asım Baş, şunları söyledi: ''Kent genelinde gıda imalatı ve satışı yapılan yerlerde bayrama kadar yoğun ve seri bir denetim yapılacak. Piyasaya kontrolsüz gıda girişini önlemek istiyoruz. Kurban Bayramı öncesindeki kontrollerimizde tüketilecek olan gıdalarla ilgili Bakanlığımızın uygulamaları çerçevesinde, imalatçılar ve satış yerleri bayrama kadar yoğun şekilde denetlenecek. Kurban Bayramında hiçbir vatandaşımızın gıda kaynaklı problem yaşamasını istemiyoruz.'' dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlamak için seferber olduğuna dikkat çeken İl Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü Asım Baş, “En iyi denetçi şüphesiz tüketicilerimizdir” dedi.

Vatandaşlardan herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda hattına ihbarda bulunmalarını isteyen Baş "Alo 174 Gıda Hattı'mız, 24 saat boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermek için  açık bulunuyor. Vatandaşlarımızdan ricamız,  gıda ile ilgili olarak ister üretim veya satış yerlerinden herhangi biri için gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı'nı arayarak bildirmeleridir." dedi.

Muhabir: Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi