Ekonomi

Köy çörek ekmeğinin lezzetini Niğde’ye getirdiler..

Niğdeli kadınlar köylerinde yapılan çörek ekmeğini Niğde Merkezde üretmeye başladılar. Artık köy çöreğini köye gitmeden Niğde'den alabiliyorlar

Köy çörek ekmeğinin lezzetini Niğde’ye getirdiler..

NİĞDE – Niğdeli kadınlar köylerinde yapılan çörek ekmeğini Niğde Merkezde üretmeye başladılar.

Niğde’nin köylerinde kadınlar tarafından imece usulü yapılan köy çöreklerini Niğde’de üretmeye başlayan kadınlar talepleri karşılamakta zorlanıyor. Köyden şehre taşınan ve köy çöreği burnunda tütenler çöreklerin Niğde merkezde bir fırında üretilmesi ve her zaman köy çöreğine ulaşabilmeleri açısından müşterileri de son derece memnun ediyor. Şehitler Mahallesinde odun ateşinde taş fırında pişen lezzetli çörekler adeta kapış kapış gidiyor.

Köy çöreğini Niğde merkezde üretmeye başlayan fırıncı esnafı Yücel Ferhat üretimde bu işi bilen kadınları istihdam ettiğini ve ekmeğe kadın elinin değmesinin lezzetin daha da katlanmasına sebep olduğunu söylüyor.  Fırıncı esnafı Yücel Ferhat Niğde Merkez Şehitler Mahallesi Otel Nahita Arkasında motosiklet tamircileri sokağında ürettikleri Köy çöreği için şunları söylüyor.

“ Köy çöreğinin hamurundan fırına girmesi aşamalarının tamamını bu işi çok iyi bilen hanımlar tarafından yapılıyor. Köy çöreği olarak bilinen ekmeğimizin köy ortamında yapıldığı lezzetin aynısını biz Niğde merkeze getirdik. Müşterilerimiz de bu durumdan çok memnunlar. Bu köy çöreğini fazla fazla alıp dondurucuya koyuyorlar, tüketecekleri zaman ise çıkarıp ısıttıkların da aynı fırından yeni çıkmış gibi lezzetini koruyor. Uzun süre bayatlamıyor. Köy çöreği ekmeğimiz 600 gramdan fazla bir  ağırlığa sahip. Niğde de standart ekmek 200 gram ve 8 TL den satılıyor. Bizim köy çöreğimiz üç ekmek olmasına rağmen 20 TL ve bu fiyat olarak daha hesaplıya geliyor. Müşterilerimizde hem fiyat hem de lezzet olarak bu nedenle bizim köy çöreğimizi tercih ediyor. Bazen talep karşılamakta sıkıntı yaşıyoruz. Kalitemiz bozulmasın diye de ne kadar üretebiliyorsak o kadar üretip o gün satıyor be tüketiyoruz. “ dedi.

Muhabir : Nagihan ÖZENÇ