Niğde Kayırlılar Derneği tarafından bu yıl 28.’inci gerçekleştirilen Sıla-i Rahim ve Ayran Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Şölende yapılan ağalık seçiminde 27. Sıla-i Rahim ve Ayran Şöleni  Ağası Hüseyin Doğan'dan açık artırma usulü 400 bin TL  veren  Adem Ağbaş yeni ağa oldu.

Altunhisar'da Spor okulları sona erdi Altunhisar'da Spor okulları sona erdi

Şölende kurulan çocuk oyun alanlarında Türkiye-Portekiz Avrupa Şampiyonası maçı LED ekranda seyirlere sunuldu. Maçın ardından İç Anadolu'nun sevilen sanatçısı Havva Öğüt sahnesine geçildi. Havva Öğüt'ün ardından TRT’de düzenlenen "Sen Türkülerini Söyle" yarışma programında Anadolu'nun bağrından kopup gelen; İbrahim Yıldız sahne aldı.

Pazar günü ise Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an Tilaveti ile başlayan programa, sırasıyla; Kayırlı Köyü Muhtarı.Hüseyin Yılmaz, Dernek Başkanı Adem Ağbaş, İl Meclis Başkanı  Ömer Kılıç, Niğde Belediye Başkanı.Emrah Özdemir ve Ali Ünlü'nün konuşmalarının ardından ağalık seçimine geçildi. 27. Sıla-i Rahim ve Ayran Şölenin Ağası Hüseyin Doğan'dan açık artırma usulü 400 bin  vererek, hem dernek başkanlığı hem de ağalığı kazanan Adem Ağbaş oldu. Muhabir: Turgut Çığızoğlu

Kaynak: Haber Merkezi