Eğitim

Ulusal Multidisipliner Kadın ve Aile Çalışmaları Kongresi Gerçekleştirildi.

Ulusal Multidisipliner Kadın ve Aile Çalışmaları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde düzenlenen Kongrede ele alındı.

Türkiye genelinde kadın ve aile üzerine yürütülen çok yönlü çalışmalar, Ulusal Multidisipliner Kadın ve Aile Çalışmaları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde düzenlenen Kongrede ele alındı.

Kongrede konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik’in eşi Nermin Çelik, kadınların toplumsal hayattaki rolü ve aile yapısının korunmasının birbirini besleyen dinamikler olduğunu vurguladı.

 Çelik, kongreye katılmalarının amacının kadın ve aile üzerine yapılan çalışmaları değerlendirmek ve bu alanda yürütülen multidisipliner yaklaşımları tartışmak olduğunu belirtti.

 Kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer alması ve ailelerin desteklenmesi, bireysel olduğu kadar ulusal kalkınmanın da temel taşlarını oluşturduğunu belirten Çelik, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

 "Aile yapısının korunması ve kadınların güçlendirilmesi için farklı disiplinlerle iş birliği önemli.

Psikoloji, sosyoloji, hukuk, ekonomi ve eğitim gibi alanların katkılarının, kadın ve ailelerin karşılaştığı sorunlara bütüncül çözümler sunulmaktadır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve aile yapısının güçlendirilmesi gibi konuların bu çalışmalarda önemli yer tutmaktadır. Düzenleren bu kongre gibi etkinliklerin toplumsal farkındalığı artırarak, kadınların ve ailelerin sorunlarına çözüm üretme süreci hızlandırılmaktadır." şeklinde konuştu.

Kongrenin sonunda, tüm katıyımcılar tarafından, kadın ve aile üzerine yapılan çalışmaların ülke genelinde olumlu etkiler yaratması ve bu alandaki farkındalığın artırılması temennisiyle oturum sona erdi.

Muhabir- Nagihan Özenç