Sosyal medya kullanıcıları, 2 Ağustos Cuma sabahı itibarıyla Instagram’a erişemiyor. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde sorgulama yapıldığında şu ifadeler yer alıyor:

“instagram.com, 02/08/2024 tarihli 490.05.01.2024.-608983 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.”

Instagram Haniye paylaşımlarını mı engelledi?

Uzmanı uyardı: Gece telefonunuzla birlikte uyumayın Uzmanı uyardı: Gece telefonunuzla birlikte uyumayın

Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İsrail tarafından İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin ardından Instagram’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediği iddia edilmiş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuya dair açıklama yapmıştı.

“İsrail ne kadar Filistinli öldürürse öldürsün, Filistin’in haklı davası tarihten silinmeyecektir. İsrail devleti de yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçecektir.

Ayrıca, Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.

Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.

Filistin er ya da geç özgür olacaktır. İsrail ve destekçileri bunu engelleyemeyecektir.”

Kaynak: Dmc Haber