Erdoğan Hocadan Bir Proje Daha

 

TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında“Biyoçeşitlilik ve Ekosistem İzleme Eğitimi” projesi gerçekleştirildi.

TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çiçek yürütücülüğünde “Biyoçeşitlilik ve Ekosistem İzleme Eğitimi” projesi 23-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Projenin amacı katılımcılara çağımızın en önemli çevresel sorunlarının başında gelen biyoçeşitlilik kaybını önlemeye yönelik bilgi ve farkındalık kazandırmak olarak belirlendi. Bu amaca uygun proje kapsamında Türkiye’deki bitki ve hayvan çeşitliliği hakkında bilgi verildi, endemik türler ele alındı.

Oda kiralarken üniversite öğrencilerine sözleşme uyarısı Oda kiralarken üniversite öğrencilerine sözleşme uyarısı

 Milli parklarda yapılan arazi çalışmaları ile endemik, nadir ve nesli tehdit altında olan türlerin izlenmesinde dikkat edilecek hususlara ilişkin uygulamalar yapıldı. Ayrıca katılımcılara teknolojik gelişmelerin biyoçeşitlilik izlemede kullanımına dikkat çekildi.

Nevşehir Üniversitesi ilk ve tek 2237-A projesi kapsamında, altı farklı üniversitelerden Prof. Dr. Seher Karaman (Aksaray Ünv.), Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız (Adıyaman Ünv.), Doç. Dr. Sevil Sungur, Doç. Dr. Hakan Karaardıç (Alanya Alaaddin Keykubat Ünv.), Dr. Mühsin Çoğal, Öğr. Gör. Dr. Mert Karış, Dr. Esat Kızılkaya (Isparta Uygulamalı Bilimler Ünv.), Yüksek Müh. Osman Bahadır Çapar, Öğretmen Mehmet Ünlü ve Öğr. Gör. Fatih Türe tarafından bir günlük teorik eğitim verildi.

Eğitmenler eşliğinde 22 farklı üniversiteden gelen 30 üniversite öğrencisine Sultan Sazlığı Milli Parkı ve Ramsar alanı ve Aladağlar Milli Parkında uygulamalı eğitim düzenlendi. Uygulamalı eğitim etkinlikleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri İl Şube Müdürlüğü katkıları ile Şef Uğur Kaya mihmandarlığında gerçekleştirildi. Eğitim katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyet ile karşılandı.

Sultan Sazlığı ve Kapuzbaşı Şalelerinden büyülenen katılımcılar Üniversiteye, TÜBİTAK ve Kayseri İl Şube Müdürlüğüne sağladığı destekten dolayı teşekkür ve minnettarlıklarını sundular.

Proje sonunda öğrencilere katılım belgesi ve eğitmenlere ise teşekkür belgeleri takdim edildi. Değerlendirme toplantısında, gelecek yıllarda hazırlanacak projelerle ilgili beyin fırtınası yapılarak, katılımcıların düşünceleri alındı.

Muhabir: Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi