Niğde'de 4. Gastronomi Festivali'nde Ceza Rüzgarı Esti Niğde'de 4. Gastronomi Festivali'nde Ceza Rüzgarı Esti

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), çevre dostu uygulamaları ve enerji verimliliği konusundaki başarısıyla takdir toplamaya devam ediyor. Üniversiteler arası enerji verimliliği ve çevre sıralamasında zirveye yerleşen üniversite, Yeşil Doğa Derneği tarafından da ödüllendirildi.

Üniversitenin bu başarısını taçlandıran Çevre Ödülü ve 'Yeşil Bayrak Ödülü', rektörlük binasında düzenlenen törenle takdim edildi.

NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, makamında ödülü Yeşil Doğa Derneği Başkanı Abdulkadir Ay'dan teslim aldı. Ay, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Üniversitelerin toplum üzerindeki etkileri güçlüdür. Biz de onların başarılarını öne çıkarmak ve tebrik etmek için bu ödülü vermeyi uygun gördük," dedi.  Dernek başkanı, aynı zamanda bölgeyi kalkındırmayı hedefleyen 'Ortaşehir' projesi hakkında Rektör Uslu'ya bilgilendirici bir dosya sundu ve projeye Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü'nden destek beklediklerini ifade etti.  Rektör Hasan Uslu ise, kendilerine sunulan ödül ve projeye dair duyduğu memnuniyeti belirterek, "Yeşil Doğa Derneği'nin nazik kararı bize büyük onur vermiştir. Üniversitemiz hem Niğde için hem de Orta Anadolu bölgesi için önemli bir hizmet noktasıdır. Üniversiteler olarak bölgemizde yürüttüğümüz samimi diyaloglar sayesinde şehirlerimizle iç içe bir çalışma yapısına sahip olacağız," şeklinde konuştu. Muhabir: Nagihan Özenç

Kaynak: Haber Merkezi