Bal Ligindeki Maçımız Neden Bu Kadar Önemli

Niğde Belediyespor rayına oturdu ve taraftarın artık takımından beklenti grafiği yüksek... Liderlik şehre yeni bir heyecan ve canlılık kattı..

Niğde Belediyespor rayına oturdu ve taraftarın artık takımından beklenti grafiği yüksek...

Klâsmanda 1 nci sıra da olmak bir işareti veriyor!

Hedef; Profesyonel 3.Türkiye futbol ligi mi?

Neden olmasın diyoruz,Niğde Belediyespor son haftalar da bu ivmeyi yakalayarak  geçtiğimiz hafta aldığı Erdemli Belediyespor galibiyeti ile liderlik koltuğuna oturdu.

Taraftar ve takım olarak bu koltuğun ağırlığı,önemi ve hedefi biliniyor.

Bunu başarmakta çok önemli idi zira Niğde Anadolu FK kaderine terkedilince sonuç 2.Ligden süratle BAL ligine düşüş, Niğde'li futbolseverlerde bir sorumluluk meydana getirdi.

Gelelim Bu hafta Çarşamba günü  saat 14.00'te  Niğde Ömer Halisdemir  Üniversitesi kampüs stadında oynanacak  Sarayönü Belediyespor  karşılaşmasına...

Sarayönü Belediyespor bu karşılaşmayı kaybettiği takdirde ligde şampiyonluk için  iddiasında bir adım daha geriye düşecek  zirvede bulunduğu  hattından sıyrılması tehlikeye girecek, geri de kalan son 3 haftaya  ve ikinci yarıya da dezavantajla girecek.

Grupta ikinci sırada yer alan  Anamur Belediyespor'da  Ceyhanspor'la evinde,Karaman Gençlerbirliği ile deplasmanda,Fuzul Ömer Anlı Spor'la deplasmanda ve son hafta evinde grubun güçlü ekiplerinden Akşehir Spor'la karşılaşacağı gözönünde bulundurulursa  Niğde Belediyespor'un galibiyeti  iyi bir dönemeç olarak görünüyor.

Bu nedenle;

Niğde Belediyespor'un Sarayönü Belediyespor  maçından alınacak galibiyet ile hanesine yazdıracağı 3 puan çok önemli.

İlk birinci sıradan sonraki  2-3 ve 4 ncü sıraya kadar olan  takımların da önemli maçları bulunuyor  özellikle son hafta  oynanacak Sarayönü Belediyespor - Erdemli Belediyespor  Anamur Belediyespor- Akşehirspor  gibi zorlu maçların olduğu da düşünülürse  Niğde Belediyespor önümüzdeki hafta Mersin Camspor'un ligden çekilmesi  ile alacağı 3  puan ve kalan 2 maçındada 3 puana yakın taraf olarak görünmesi sebebiyle grubu ilk yarı lider olarak bitirme ihtimalide % 50 üzerinde bir oranla görünüyor. 

Bakalım Çarşamba günü sahamızda  alınacak sonuç bu görüşümüzü destekleyecek mi?

Bu arada " Niğdeliler Taraftar  Grubu " nunda hakkını teslim edelim lig başından bu yana her hafta dahada güçlenerek takıma verdiği destek alınan galibiyetlerde önemli bir paya sahip bulunuyor.

2024 sezonu Niğde 'li sporseverlerin acılarının dindiği bir yıl olabilir..

Sağlık ve mutluluk dolu bir gün dileklerimle...