Türkiye’de bebekleri para karşılığı öldüren “ Yeni doğan çetesi “ nin ardından şimdi yeni bir çete daha belirlendi. 

Türkiye'de bulunan bir çok ailenin bebeklerinin öldürülmesi ile ilgili ortaya çıkan korkunç çetenin soruşturma ve detayları ile ilgili çalışmalar devam ederken şimdi yeni bir çete daha ortay çıkarıldı.

Yeni çetenin hedefinden ise yaşlılar var. Bazı hastanelerle ilgili başka skandallar da ortaya çıkmaya başladı. İddialar yine kan donduran cinsten. Bu gözü dönmüş çeteler gözlerini sadece bebeklere değil şimdi de yaşlılara dikmişler. Yaşlılar ihtiyaçları olmadığı halde gereksiz olduğu düşünülen operasyonlara alınmışlar.

Bu çetelerden şu anda özellikle yaşlı insanları hedef alan yeni bir çete daha ortaya çıkarıldı. Bu çetenin adı ise “stent çetesi”. Bu çetenin yaptıkları operasyonlar sonunda birçok yaşlının hayatını kaybettiği veya kör olduğu öne sürülüyor.

Stent çetesi nasıl çalışıyor.

Stanet çetesi konusunu Türkiye Gazetesi ilk habet yapan yayın organlarından biri oldu. Yenidoğan çetesinin çökertilmesinin ardından adı geçen hastaneler ile ilgili yeni iddialar ortaya atılmaya başlandı. Şikayetlerin CİMER’e ardı ardına geldiğini iddialar arasında. Bu iddiaları ise mağdurların sosyal medyada bu hastaneler ile ilgili yaşadıkları olayları bir bir anlatması destekler nitelikte.

İddialara göre; bazı özel hastanelerde yaşlı hastaların o kişi için gerekmeyen operasyonlara zorladıkları ifade ediliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda ise şunlara yer veriliyor.

Sol Gözüne Kaçan Japon Yapıştırıcısı Hastanelik Etti Sol Gözüne Kaçan Japon Yapıştırıcısı Hastanelik Etti

“Bu işlemlerin başında anjiyo ve stent geliyor. Hastanın bu işleme ihtiyacı olmasa dahi, hastane yönetimi ve doktorlar kendi aralarında anlaşarak, hasta yakınlarına durumun ‘acil’ olduğunu söyleyip apar topar ameliyata alıyorlar. Bu yolla hem SGK’dan hem de hasta yakınından para talep ediyorlar. Hastalar yaşlı olduğu için bu yapılan işlemlerin çoğu da ölüm ile sonuçlanıyor. Bunlara stent çetesi adı veriliyor” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : www.ekomim.com

Kaynak: HABER MERKEZİ