Niğdeli öğrenciden dikkat çekici tanıtım Niğdeli öğrenciden dikkat çekici tanıtım

Dündarlı Kasabası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuh Uslu, ülkenin farklı bölgelerinde ve özellikle Dündarlı bölgesinde yaşanan, tarımsal üretimde ciddi hasara yol açan don felaketi sonrası bir açıklamada bulundu.  
Doğal afet sonrası tarım sektöründe meydana gelen yaraların birlikte sarılmasının önemine vurgu yapan Başkan Uslu'nun açıklamasında şunlara yer verdi: “Son günlerde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde etkili olan zirai don olayları, tarımsal üretimde ciddi kayıplara yol açmış ve başta meyve-sebze üretimi olmak üzere birçok tarım ürününde hasara sebebiyet vermiştir. Sadece çiftçimizin geçim kaynağı değil, aynı zamanda ülke ekonomimizin, gıda güvenliğimizin ve kırsal istihdamın temel dayanaklarından biri olan tarım sektöründe yaşanan bu doğal afetin etkisini büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Bu doğrultuda üreticilerimiz ve sektör temsilcileri tarafından; Zirai don nedeniyle ürünleri zarar gören tüm üreticilerimizin zarar tespit çalışmalarının hızla tamamlanması, Tarım Sigortaları kapsamındaki süreçlerin hızlı bir şekilde işletilmesi, Sigorta kapsamında olmayan üreticiler için ise acil destek ve telafi edici uygulamaların hayata geçirilmesi, çiftçimizin üzerindeki mali yükün hafifletilmesi gerekmektedir” dedi.
Çözüm beklentilerini de dile getiren Başkan Uslu "Milletvekillerimizin çaba ve gayretleriyle Niğde’mizin doğal afet kapsamına alınması, en azından mevcut zararların bir kısmının telafi edilmesi açısından büyük önem taşıyor. Tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Rabbim ‘den bir daha böyle bir zirai don olayı yaşatmaması için dua ediyorum" ifadelerini kullandı. 
Mağduriyet yaşayan vatandaşların ve çiftçilerin neler yapması gerektiği konusunda da bilgi veren Uslu, “Don ve doludan etkilenen üreticilerimiz; Tarım ve Orman il/ ilçe müdürlüklerimize, sigortalı üreticilerimiz de ALO TARSİM 172 ihbar hattına ve acentelerine hasar ihbarında bulunabilirler. Yapılacak başvurular neticesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yürütecek ve o zaman daha net rakamlar ortaya çıkacaktır. Bu olumsuz hava koşullarından zarar gören tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, benzer afetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Muhabir: Merve Keçeci