Başkan Özdemir; “Bu destansı direniş demokrasi zaferi olarak da hafızalara kazındı”

 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 5 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özdemir mesajında; “Bundan tam 8 yıl önce ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmişti…

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü parçalamak ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik alçak saldırı, karakterinde bağımsızlık olan aziz milletimizin yüksek iradesi ve kararlı duruşu sayesinde sonuçsuz kalmıştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlarımız, hainlere karşı güvenlik güçlerimizin yanında yer almış; kadını, erkeği, genci yaşlısı canları pahasına vatanı korumak için tankların, topların önüne siper olmuştu.

Vatanseverliğin ve kahramanlığın galip geldiği 15 Temmuz; bu itibarla aynı zamanda milletimizin yeniden dirilişinin, şahlanışının destanı olmuştur.

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunun bir kez daha tüm dünyaya kanıtlandığı milletimizin bu destansı direnişi, tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir demokrasi zaferi olarak da hafızalara kazınmıştır.

Kıymetli hemşehrilerim;

15 Temmuz aynı zamanda; Milli Mücadelede ve Çanakkale’de olduğu gibi, tarihin her döneminde olduğu gibi, saldırı nereden gelirse gelsin, vatan için inanç ve cesaretle, gözümüzü kırpmadan canımızı vereceğimizi, tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğimiz gündür.

Öyle ki; hainlere karşı destan yazdığımız 15 Temmuz’da, Niğde’mizin ve ülkemizin gururu kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir, canını hiçe sayarak, hainlerin planını bozmuş, darbenin seyrini önemli ölçüde değiştirmiştir.

Kahramanlar diyarı, güzel Niğde’mizin güzel insanları;

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’na göreve gönderilen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde çalışan Niğdeli polis memuru Varol Tosun, FETÖ’cü hainler tarafından atılan bomba sonucu şehit düştü.

Boğaziçi köprüsünde keskin nişancı tarafından vurulan, Niğdeli polis Memuru Kemal Tosun da orada şehit oldu.

KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak

Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Genelkurmay Başkanlığının önüne giden vatandaşların arasında yer alan Niğdeli Ramazan Konuş ise darbecilerin helikopterden attığı boma sonucu şehit oldu.

Niğdeli Yalçın Aran, belediyeye ait kepçeyle darbecilerin tankını durdurmaya çalışırken uzun namlulu silahlarla şehit edildi.

Cumhurbaşkanımızın “Meydanlara çıkın” çağrısı üzerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önüne geldiğinde büyük bir kalabalıkla darbecilere direnen Niğdeli Hakan Ünver de F-16’dan açılan ateş sonucu şehit düştü.

Hain darbe girişiminde 6’sı Niğde nüfusuna kayıtlı olmak üzere 251 vatan evladı, vatan için canlarını verdi, 2194 vatandaşımız da gazi oldu.

Kıymetli hemşehrilerim;

Her karışı şehit kanıyla sulanan bu vatanda halen gözü olan iç ve dış mihraklar şunu bilsin ki;

Bu topraklarda, vatan için, millet için, bayrak için canını vermeye hazır nice Ömer Halisdemir’ler var, Nice Kemaller, Nice Varollar, Nice Ramazanlar, Nice Hakanlar, Nice Yalçınlar var…

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda, bu vatan için canlarını hiçe sayan kahramanlarımıza layık olabilmek için, ülkemizi Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayasıyla bağımsızlığımız uğruna canlarını veren 15 Temmuz şehitlerimize ve vatan savunmasında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize, Allah’tan Rahmet diliyor, kahraman gazilerimize minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: Niğde Belediyesi Basın Bülteni