Niğde’de Limbik ensefalit ve Niemann Pick C Tipi hastası olan 17 yaşındaki Elif Çiftçi yaşam mücadelesi veriyor.

Niğde’de acılı anne 5 yıl önce kızının amansız hastalığa yakalandığını ve bu hastalıkla tek başına mücadele verdiğini söyledi.

Niğde’nin Şeyhler köyünde 10 yıldır eşinden ayrı yaşayan ve 3 çocuk annesi olan Nazile Altıntaş’ın  en küçük kızı Elif Çiftçi, 5 yıl önce Limbik ensefalit hastalığına yakalandı.

İki ticari araç çarpıştı: 1 yaralı İki ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

 Bu hastalığın tedavisinin olup olmadığını bilmeyen acılı anne, kızının solunum cihazına bağlı yaşadığını ve mama ile beslendiğini belirterek doktorlardan bu hastalığın araştırılmasını ve kızı için çözüm bulunmasını istedi.

Eşinden ayrı olduğu için sadece 3 bin 200 TL yardım aldığını belirten anne Altıntaş, maddi durumları olmadığı için kızına bakamadığını da belirtti.

Acılı anne Nazile Altıntaş DMC Haber’e yaptığı açıklamada, “ Kızım Elif , 5 yıl önce Limbik ensefalit ve Niemann Pick C Tipi hastalığına yakalandı.  Önce yürüme yetisini kaybetti , elleri titremeye başladı. Felçli gibi oldu hiçbir şey yapamıyor, elini ayağını kullanamıyor. Konuşması tamamen gitti ve yemek yiyemiyor PEG’den besleniyor.  Şuanda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda kalıyor.

Kızım 17 yaşında, tedavisini bilmiyorum doktorlar bana var ya da yok gibi bir şey söylemediler ama zor bir hastalık. Maddi desteğim hiç yok , sadece Kaymakamlıktan bin TL  aile destek parası alıyorum . 2 bin 200 TL’de ayrı yatıyor. Onun dışında bir gelirim yok.  Kızımın Maddi olarak birçok şeye ihtiyacı var. Götürülüp , getirilmeye ihtiyacı var. Aslında da Ankara’da tedavi görüyor, takipli hasta olduğumuz için. Şuanda solunum cihazına ihtiyacı olduğundan dolayı Ankara’ya götüremiyorum. Bu konuda nasıl bir sonuç çıkar bilmiyorum.

Kızım için ben doktor istiyorum. Onu anlayabilecek bir doktor istiyorum.Yetkililerden yardım istiyorum.  Ben 17 yaşında bir kız çocuğu annesiyim, şuanda hayattan kopuk tamamen, onu tekrar hayata bağlayacak bir şey istiyorum. Kızımın acısıyla baş başayım herkesin empati kurmasını istiyorum” dedi.

Muhabir: Gülcan Songur

Kaynak: Haber Merkezi