Niğde de Bayram Namazı Saat Kaçta Kılınacak Niğde de Bayram Namazı Saat Kaçta Kılınacak



Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde “Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı” düzenlendi.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Çiçek ve Prof. Dr. Ersin Aydın, Genel Sekreter Vekili Abdulgani Özkan, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Mahmut Göktaş, il protokolü, akademik ve idari kadro ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu Zoom üzerinden programa canlı bağlantı ile katıldı. Programda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında tarım alanında tüm bölümlerinde yüzde 100 İngilizce eğitimin verildiği tek fakültenin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde olduğunu belirtti.
Ayrıca içinde bulunan bahar döneminde öğrenci alarak bu alanda lisansüstü eğitime başlayan Türkiye’nin ilk ve tek Dijital Tarım Tezli Yüksek Lisans Programı’nın da Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde olduğunu vurgulayan Rektör Uslu, tarım ve gıdanın öncelikli alanlarından biri olduğunu ifade etti.
2023 TÜBİTAK Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi Raporu’na göre Tarım, Gıda ve Hayvancılık alanında “Bitki Koruma” çalışmalarında hacim ve kalite ortalaması bakımından Türkiye’deki 208 üniversite arasında birinci sırada yer aldığını hatırlatan Rektör Uslu, Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin faaliyetleri hakkında bilgiler de verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Mahmut Göktaş, yaptığı sunumda öğrencilerine bakanlığın tarımsal araştırma projeleri ve bilinçlendirme faaliyetleri hususunda gençlere sunduğu fırsatları anlattı.
Göktaş, sunumunda ayrıca öğrencilere ve diğer katılımcılara gençlerin girişim teşebbüslerine verilen destekler ve yurt dışında eğitim imkanları hakkında bilgiler verdi.