Nigar YENEL

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbeci general Semih Terzi'yi etkisiz hale getiren Niğdeli Astsubay Ömer Halisdemir büyük bir kahramanlık destanı yazdı.

Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirerek, darbeyi daha belirgin hale getirme çabası ile korumaları ile birlikte komutanlığa gelen darbeci general Semih Terzi'yi, cesareti ve vatan sevgisiyle dolu olan Halisdemir karşıladı. Komutanı Zekai Aksakallı ’dan aldığı emir ile darbeci general Terzi'nin koruma ekibine karşı koydu ve sonunda Terzi'yi vurarak etkisiz hale getirdi.

Yaptığı kahramanlığın ardından darbeci general ile gelen koruma ekibi tarafından 30 kurşunla şehit edildi. Ömer Halisdemir bu kahramanlığın ardından şehit olacağını biliyordu ve vatanı için gözünü kırpmadan canını feda ederek, her Türk askeri gibi görevini yerine getirdi.

Ömer Halisdemir'in mezarı nerede?

Türkiye tarihine adını büyük bir kahramanlık destanı ile yazdıran Ömer Halisdemir, hangi ilde, nasıl gidilir gibi sorular ise çokça sorulan sorular arasında. Ömer Halisdemir'in Mezarı Nerede? Sorusunun cevabı ise şu şekilde..

Ömer Halisdemir'in kimdir, mezarı nerede?

Ömer Halisdemir, 1974 yılında Niğde'nin Ulukışla ilçesinde dünyaya geldi. Askeri kariyerine genç yaşta adım atan Halisdemir, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel kuvvetler biriminde görev aldı. Astsubay olarak görev yaptığı süre içinde üstün cesareti ve disiplinli çalışmasıyla tanındı.

Kimi Sigara Basıyor Kimi Kolonya Döküyor, Bu Yöntemler Ölüme Götürüyor Kimi Sigara Basıyor Kimi Kolonya Döküyor, Bu Yöntemler Ölüme Götürüyor

Ömer Halisdemir'in Mezarı Nerede? Ömer Halisdemir, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimine karşı direnirken şehit düşen o günün kahraman bir askerlerinden biridir.

Mezarı ise, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde yer almaktadır.

Çukurkuyu'ya Ulaşım:

Uçak gelmek isteyenler için:

Niğde’ye en yakın havalimanı Kayseri ve Adana dır. Havalimanlarından Önce Niğde’ye Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi birçok şehirden  direkt otobüs seferleri vardır. Sonra ise Bor ilçesi ve oradan da Çukurkuyu beldesine otobüs veya taksi ile ulaşabilirsiniz.

Şehit Ömer Halisdemir'in Mezarı Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Şehit Ömer Halisdemir'in Mezarı, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunmaktadır.  Buraya şahsi aracınızla tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz. Yine Niğde merkezden ve Bor ilçe merkezinden kalkan servislerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Ömer Halisdemir'in mezarı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar tarafından ziyaret edilmektedir. Halisdemir'in vatanseverliği ve cesareti, Türk gençleri ve milleti için bir sembol olmuştur.