Başkan Özdemir, “Eğitime değer katan önemli projelerimizi hayata geçiriyoruz” Başkan Özdemir, “Eğitime değer katan önemli projelerimizi hayata geçiriyoruz”

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi “Fikri ve Sınai Haklar” alanı ile ilgili son yıllarda gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar sonucunda patent ve faydalı modellerle ilgili başarılı sonuçlar elde ediyor.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda başarıyla tamamlanan “Batı müziği teori ve uygulaması dersinde armonik küp materyali destekli öğretimin öğrencilerin erişi düzeylerine etkisi” başlıklı yüksek lisans tezinden üretilen "Armoni Eğitiminde Kullanılmak Üzere Küp”e ilişkin patent başvurusu, Türk Patent Kurumu tarafından tescil edildi.
Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) aracılığıyla 30 Kasım 2022 tarihinde Türk Patent Kurumu’na başvurusu yapılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Müzik Eğitimi Bilim Dalı öğrencisi Sait Murat Oğuz’un Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Aydıner Uygun danışmanlığında tamamlamış olduğu “Batı müziği teori ve uygulaması dersinde armonik küp materyali destekli öğretimin öğrencilerin erişi düzeylerine etkisi” başlıklı yüksek lisans tezinden ürettiği "Armoni Eğitiminde Kullanılmak Üzere Küp”e ilişkin patent başvurusu Türk Patent Kurumu tarafından 30 Nisan 2024 tarihinde tescil edildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, öğretim üyesi ve öğrenciyi tebrik ederek ülkemize ve üniversitemize değer katacak patent ve markalaşma faaliyetlerine verilen desteğin artarak devam edeceğini ifade etti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi araştırma çıktılarının katma değerli ürüne ve markaya dönüştürülmesinin çok kıymetli olduğunu belirten Rektör Uslu, bu çerçevede Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla çok önemli çalışmaların da yürütüldüğünü, birçok alanda öncü olan üniversitenin kısa zamanda çok önemli patent ve markalaşma çalışmalarıyla adından daha fazla söz ettiren bir yükseköğretim kurumu olacağını belirtti.