Niğde’de fabrika gibi çalışan Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023 yılında öğrencilerine 400 bin TL ödeme yaptı . Öğrenciler eğitim gördüğü okulda hem öğreniyor hem de okulda bulunan atölyelerde çalışarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Özellikle Metal Teknolojileri, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Makine Teknolojileri ve Elektrik ve Elektronik alanlarında uygulamalı eğitim veren Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bulunan döner sermaye uygulaması sayesinde öğrenciler öğrenirken kazanıyor.

Teknolojiyi de yakından takip eden okul yönetimi iş ihtiyacını karşılayabilmek için de yeni yatırımlarına devam ediyor. Özellikle boru ve profil bükümlerinde kullanılan boru bükme makinesi ve mobilya kenarlarına şerit çekmek için kullanılan PVC kenar bantlama makinesini de envanterlerine ekledi. Son alınan makineler sayesinde işler daha da hızlı üretilmeye başlandı. Toplam 800 öğrencinin eğitim gördüğü Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler, metal teknolojileri alanı, mobilya ve iç mekan tasarım alanı, makine tasarım alanının, elektrik elektronik teknolojileri alanı yanı sıra, bilişim teknoloji alanı, motorlu araçlar teknolojisi alanlarında eğitim görüyor.

Cirosu her geçen sene yüzde 50 artıyor

Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin İşbaşar, " Okulumuz Niğde’de 1944 yılından beri  mesleki ve teknik anadolu meslek lisesi olarak devam etmektedir. Öğrencilerimize hayata üst öğrenme ve mesleklerine hazırlıyoruz. Şuanda kayıtlı 800 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuzda 7 tane alanımız var ve bu alanlarda eğitimlerimize devam ediyoruz. 2 yıl önce yapılan yeni binamıza taşındık ve artık eğitimlerimizi burada sürdürüyoruz. Ayrıca okulumuzun döner sermaye faaliyetleri kapsamında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Vakfı’na, diğer kamu kurumlarına, özel sektöre ve kişilere de hizmet veriyoruz. İstenilen ürünleri tasarlıyoruz, üretiyoruz ve teslim ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarda 2023 yılı içerisinde öğrencilerimize yaklaşık olarak 400 bin liraya yakın bir ödeme yaptık. Her yıl yüzde 50 olarak ciromuzu arttırmaktayız” dedi.